Institut Ramon LLull

El jazz de Giulia Valle arriba als Estats Units i el Canadà

Música.  Estats Units i Canadà, 07/11/2017

La baixista i compositora Giulia Valle, formada al Conservatori del Liceu i al Taller de Músics de Barcelona, ha publicat set àlbums amb els quals ha demostrat un talent innat pel jazz. El 7, 8, 9 i 10 de novembre ofereix concerts a Portland, Seattle, Vancouver i San Francisco amb el seu grup Giulia Valle Trio.




Giulia Valle va néixer a Itàlia, però ha crescut a Barcelona. Als vuit anys va començar a estudiar piano i al cap de poc ja va descobrir el jazz a través d’artistes com Charles Mingus o Ahmad Jamal. Valle s’ha format al Conservatori del Liceu, al Taller de Músics i fent classes particulars amb el reconegut Mario Rossy (germà de Jorge Rossy). A finals dels 90, va començar a viatjar a Nova York, reunint grans músics i estudiant amb músics com Ben Street i Bruce Barth. Als 27 anys va crear el seu primer grup, el Giulia Valle Group, amb músics de l'escena barcelonina. Poc després, va gravar un àlbum amb músics nord-americans com Jason Lindner, Bill McHenry i John McNeil. A partir del 2008, la banda va començar a fer concerts per Europa, que van portar més actuacions a festivals del Canadà i als Estats Units, com el Blue Note de Nova York, l’Earshot de Seattle, el Festival Internacional de Jazz de Vancouver o el de Montreal, entre d’altres.

L’artista ha publicat set àlbums, escrivint extensament per a tots els conjunts amb els quals interpreta. Com a compositora i intèrpret, utilitza la seva veu per explorar els racons més profunds del lirisme i experimenta els conceptes rítmics, deixant que el seu propi folklore guiï el camí.

 


Concerts de Giulia Valle Trio als EUA i el Canadà

7 de novembre, 19.30h, PDX Jazz, Portland

8 de novembre, 20.00h, Earshot Jazz Festival, Seattle

9 de novembre, 20.00h, Frankie’s Jazz Club, Vancouver

10 de novembre, 7.00h i 20.30h, SFJAZZ, San Francisco

El JazzTimes ha definit Giulia Valle com una ‘rara avis del jazz espanyol, impulsada per un fort sentit de la disciplina i un talent natural innegable, Valle s’ha consolidat amb una veu única en el panorama de jazz contemporani i avantguardista’.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"