Institut Ramon LLull

Conferències de Jordi Falgàs, professor visitant a la Universitat de Stanford, a Toronto i Los Angeles

Arts.  Toronto i Los Angeles, 30/10/2017

Jordi Falgàs, doctor en història i director de la Fundació Rafael Masó de Girona, és professor visitant a la Universitat de Stanford aquesta tardor. En el marc del curs que ofereix, Falgàs també realitza dues conferències a les universitats de Toronto i Los Angeles sobre la col·lecció de Dalí que va adquirir Joaquim Cusí.




Des del 26 de setembre Jordi Falgàs ofereix un curs a la Stanford University, als Estats Units, en el marc de la càtedra d’estudis catalans que l’Institut Ramon Llull promou en aquesta universitat. El seminari està centrat en els inicis de les trajectòries de Joan Miró i Salvador Dalí a través de l’anàlisi d’obres d’art i literatura. 

El dilluns 30 d’octubre, Falgàs visita la Universitat de Califòrnia – Los Angeles (UCLA) per oferir una conferència sobre els orígens de Dalí i la col·lecció adquirida per Joaquim Cusí sota el títol ‘Dalí’s Origins: Drawings and Paintings from the Cusí Collection’. Cusí era amic del pare de Salvador Dalí i un apassionat del jove artista. Va ser el primer en comprar nombroses pintures i dibuixos de les primes exposicions de Dalí. Tanmateix, mai no va exposar les obres, que va donar al Museu de Montserrat el 2005. Jordi Falgàs ha estat el primer historiador de l’art que ha estudiat i publicat sobre aquestes obres. 

Jordi Falgàs (La Tallada d’Empordà, 1964) és doctor en història de l’art per la Universitat de Wisconsin-Madison i per la Universitat de Barcelona. Entre 2004 i 2007 va formar part de l’equip de comissaris de l’exposició Barcelona & Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí, que es va presentar a Cleveland i al Metropolitan Museum of Art de Nova York el 2006-2007. Del 1996 al 2003 va ser adjunt de gerència de la Fundació Gala-Salvador Dalí, a Figueres, i ha estat autor dels projectes museològics de la Casa Vicens d’Antoni Gaudí, a Barcelona, i del futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. Recentment, Falgàs ha publicat Masó: interiors (2016), Un meteorit fugaç: Fidel Aguilar (1894-1917) (2017), i Dalí: Acadèmia neocubista i altres obres (propera aparició).

La Secció d'Estudis Catalans de la Universitat de Stanford es troba sota el Departament de Cultures Ibèriques i Llatinoamericanes i Literatura Comparada, dirigit pel prestigiós acadèmic Joan Ramon Resina. Des de la seva fundació el 2007, el programa ha impulsat estudis i estudis catalans amb professors eminents com Xavier Antich, Margalida Pons, Antoni Martí Monterde i, més recentment, Salvador Cardús.

El passat 23 d'octubre, l'historiador ja va oferir la mateixa conferència en el Victoria College, a la Universitat de Toronto, al Canadà.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"