Institut Ramon LLull

‘Big Bang Data’, l’exposició del CCCB que uneix cultura, tecnologia i societat, viatja al Museu del MIT

Cultura.  Massachusetts, 30/10/2017

El Massachusetts Institute of Technology (MIT) acull fins al 30 de març del 2018 l’exposició ‘Big Bang Data’, creada originalment pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i comissionada per Olga Subirós i José Luis de Vicente. Abans d'arribar als Estats Units, la instal·lació ja ha estat a Londres, Ciutat de Mèxic, Praga i Singapur.




Les dades que generen els nostres telèfons, sensors, xarxes socials, fotografies i compres es poden emmagatzemar i processar per revelar patrons. Però, per a què serveixen? I qui les utilitza? ‘Big Bang Data’ explora la innovació social i tecnològica davant els desafiaments polítics, econòmics i culturals actuals. En l’actual era digital, les dades es generen, processen i interpreten de manera que, en definitiva, canvia la forma de viure, la presa de decisions i la nostra percepció.

Totes aquestes qüestions es podran veure al MIT durant més de cinc mesos, concretament fins al 30 de març del 2018. A l’exposició s’hi afegiran dades procedents de tot tipus d’àmbits, des de la salut i el comportament dels humans al reconeixement facial, la justícia social o l’impacte de l'escalfament global a nivell del mar.

Comissionat per Olga Subirós i José Luis de Vicente, ‘Big Bang Data’ ha estat produït per Chirstopher Baker, Chris Jordan, Ingo Gunther, Erik Kessels, David Bowen, Aaron, Koblin, Eric Fischer, Near Future Laboratory i Bestiario, així com nombrosos investigadors, activistes, dissenyadors, educadors, analistes, cartògrafs, enginyers, economistes, arquitectes, etcètera.

Olga Subirós, que sovint enfoca els seus treballs en la cultura del segle XXI, ha participat en els museus més prestigiosos d'Espanya, inclosos el CCCB i el MACBA. A més de treballar com a comissària, és arquitecta i va dissenyar el Pavelló de la Biennal de Venècia del 2011 per a Dora García.

José Luis Vicente és comissari, escriptor i investigador d’espais culturals de tecnologia, innovació social, art i disseny. Actualment és comissari de Sónar+D a Barcelona i del FutureEverything Festival de Manchester.

Museu del MIT

Cambridge, Massachusetts, Estats Units

Del 19 d'octubre de 2017 al 30 de març de 2018

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"