transparència
Notícies / Actualitat

Mitjants de comunicació

Cercador
30/01/2018. L’obra poètica de Felícia Fuster, en una exposició al CEC de la Sorbonne de París
El CEC de la Sorbonne de París acull del 30 de gener al 5 de març l’exposici&oac...
23/11/2017. Pep Vidal exposa el seu últim projecte científic a Nova York
L'Abrons Arts Center de Nova York presenta 'Qui vol ser un jardiner impacient (!?)' (Who...
30/11/2017. La Fundació Ramon Llull premia la traductora romanesa Jana Balacciu Matei, el lingüista Joan Landaburu i el programador Manuel Llanes
La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèi...
16/05/2017. Es reuneix a Barcelona el Patronat de la Fundació Ramon Llull
El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts 16 de maig al Palau B...

L’artista Antoni Miralda fa reviure ‘El Internacional’, el seu projecte gastronòmic dels anys 80 a Nova York

Cultura.  Nova York,  03/11/2017

El Internacional Tapas Bar & Restaurant’ va ser una creació d’Antoni Miralda i la xef Montse Guillén que va acabar esdevenint una icona cultural i creativa al nucli novaiorquès dels anys 80. El 3 de novembre, el ‘Centre for Architecture’ de Nova York organitza un acte sobre el nou llibre El Internacional (1984-1986): New York’s Archaeological Sandwich amb la presència del mateix Miralda.




El barri de TriBeCa de Nova York va poder gaudir de les tapes d’”El Internacional” entre els anys 1984 i 1986. Però no només era la gastronomia el que cridava l’atenció dels clients, sinó la combinació d’aquesta amb la instal·lació d’exposicions i espectacles que diluïen les fronteres entre menjar i art, disseny, arquitectura i mitjans de comunicació. Més conegut com ‘El Teddy’s', l’establiment va ser un dels primers a introduir el món de les tapes espanyoles als EUA. El restaurant era freqüentat per Andy Warhol, Elizabeth Taylor, Bianca Jagger, Lorne Michaels, Robert DeNiro, Umberto Eco o Michael Douglas.

Més de 30 anys després del tancament, Paul Freedman n’ha documentat la història en un nou llibre on recull el testimoni d’aquells que en van formar part: ‘El Internacional (1984-1986): New York’s Archaeological Sandwich’. El divendres 3 de novembre es presenta al Centre for Architecture de Nova York seguit d'un debat amb l'autor. A més, també hi seran presents Kim Hastreiter, editor de Paper Magazine; James Wines, fundador i president de SITE i el mateix Antoni Miralda, moderats per Felix Burrichter, editor i director creatiu de PIN-UP.

Antoni Miralda (Terrassa, 1942) va formar part dels anomenats “catalans de París” durant els anys seixanta, els quals muntaven una sèrie de happenings entorn el ritual del menjar a partir del color i el seu simbolisme. Amb la conservadora i gastrònoma Montse Guillén va fer del menjar l'objecte del seu treball artístic. Amb els anys ha desenvolupat grans instal·lacions amb un llenguatge inconformista, festiu, barroc i kitsch que acosta l'art i la vida. Des del 2000, Miralda s'ha centrat en el FoodCulturaMuseum, un arxiu de projectes múltiples basats en la recerca i la reflexió sobre la diversitat gastronòmica i el seu vincle amb les cultures del planeta.

 L'etnologia gastronòmica d'Antoni Miralda li ha suposat un ampli reconeixement internacional

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.