Institut Ramon LLull

‘Pa negre’ dona el tret de sortida al Festival de cinema ibèric i llatinoamericà de Liverpool

Cinema.  Liverpool, 26/10/2017

La guardonada pel·lícula d’Agustí Villaronga, ‘Pa Negre’ (2010), es podrà visionar a la Universitat de Liverpool el 26 d’octubre en el marc del Festival de cinema ibèric i llatinoamericà que se celebra del 26 d’octubre al 3 de novembre. Basada en la novel·la homònima d’Emili Teixidor, el film va guanyar tretze Premis Gaudí i nou premis Goya.




Pa negre’ va arribar a la gran pantalla set anys després que Emili Teixidor (1933-2012) la publiqués el 2003. Es tracta d’una de les novel·les més aclamades de l’autor, que també va gaudir d'un gran èxit al cinema de la mà d’Agustí Villaronga (Mallorca, 1953). El director hi va combinar elements d'altres obres de Teixidor: 'Retrat d'un assassí d'ocells' i 'Sic transit Glòria Swanson'.

El 26 d’octubre el públic anglès la pot visionar a la Universitat de Liverpool, al Regne Unit, en un esdeveniment que compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull. Després de la projecció, Joan-Lluís Marfany ofereix una conferència que porta per títol 'Pa negre i la primera postguerra com a tema literari'. El Festival de cinema ibèric i llatinoamericà està organitzat per la universitat de la ciutat anglesa amb l'ajuda de la Facultat d'Humanitats i Ciències Socials. 

L'obra narra la vida de postguerra des de la perspectiva de l’Andreu, un adolescent de la Plana de Vic que viu amb els seus oncles en una masia, mentre la seva mare treballa en una fàbrica i el seu pare és empresonat per republicà. La pel·lícula de Villaronga, del 2010, va arrasar als premis Gaudí, emportant-se tretze estàtues, i va guanyar nou premis Goya, incloent millor pel·lícula, millor director i millor guió adaptat. A més, va ser el film seleccionat com a possible nominada a millor pel·lícula de parla estrangera als premis Oscar.  

A més de 'Pa negre', el festival projecta pel·lícules provinents d'Argentina, Brasil, Espanya, País Basc, Paraguai i Veneçuela

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"