Institut Ramon LLull

Seminari sobre la trajectòria de Quim Monzó a la Universitat Queen Mary de Londres

Literatura.  Londres, 24/10/2017

“Quim Monzó i la canviant cultura política a Catalunya: normalització, postmodernisme i el paradigma post-2011” és el títol que porta el seminari que Guillem Colom-Montero, Doctor en Estudis Catalans per la Universitat de Bangor, a Gal·les, ofereix el 24 d’octubre a la Universitat Queen Mary de Londres. 




La xerrada sobre el conegut autor Quim Monzó revisitarà la seva trajectòria tant literària com cultural en el context polític català de les últimes dècades. En aquest sentit, en la primera part del seminari Colom examinarà la manera com el projecte intel·lectual de Monzó, que ha esdevingut enormement popular, ha navegat entre els valors culturals catalans des de l'inici del període autonòmic. Així, il·lustrarà com les seves publicacions han posat en relleu les contradiccions en el discurs de la normalització i del pensament postmodernista català. 

En la segona part de la xerrada, el ponent se centrarà en la resposta que l'obra i el pensament de Monzó ha fet a les protestes civils del 15-M i l'agenda pro-independentista del govern de Catalunya. Per il·lustrar-ho, s'utilitzaran textos de l'autor, columnes d'opinió, intervencions en programes de televisió o vinyetes en diaris. 

L'acte ha estat organitzat pel Centre d'Estudis Catalans de la Queen Mary University of London amb el suport de l'IRL. 

Més informació de l'esdeveniment aquí.

Guillem Colom-Montero és autor d'una tesi sobre l'obra de Quim Monzó. Actualment és professor titilar a la Universitat d'Exeter

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"