Institut Ramon LLull

Arrenca la segona Jornada de formació per als professors d’estudis catalans a França

Llengua.  Toulouse, 19/10/2017

El Campus de la Universitat de Tolosa Jean Jaurès acull durant tot el dia 19 d’octubre la segona jornada de formació per al professorat francès. S’organitzen diverses xerrades per debatre com s’ha d’afrontar el repte d’incloure continguts de la cultura i la literatura a les classes de llengua.




Els parlaments de Jean-François Courouau, director del Departament d’Estudis Hispànics del Campus, Raül David Martínez, responsable de l’IRL a França, Fabrice Corrons i Michel Martínez, responsables de les Seccions de Català de la Universitat, donaran el tret de sortida a la jornada.

Seguidament, quatre docents (de català, castellà, basc i portuguès) al mateix Campus universitari de Tolosa Jean Jaurès impartiran xerrades, com la de la professora Alba Bordetas sobre descobrir una llengua a través de la poesia o la d’Estel Llansana sota el títol ‘Marc Artigau, els escriptors actuals i les seves obres’.

A les 14.30h es farà una visita al fons documental català de la Biblioteca Central Universitària i seguidament tindran lloc cinc conferències per part de professors d’altres universitats franceses. Així doncs, Irene Zurrón, de la Université Lumière Lyon 2, parlarà sobre l’ensenyament de la cultura catalana en clau femenina i Edwin Frias, de la Université Grenoble Alpes, tractarà la mort dins la cultura catalana, entre d’altres. Per acabar, a partir de les 17.30h hi haurà una xerrada monogràfica sobre la cultura i els estudis de català a França i la clausura de l'acte està prevista a les 19h. 

L'esdeveniment compta amb l'assistència dels professors d’estudis catalans de les 18 universitats franceses de la Xarxa universitària d’estudis catalans, és a dir, les que ofereixen ensenyament de català als seus plans d’estudi. A França també hi ha el Centre d’Estudis Catalans vinculat a la Universitat París Sorbona. 

La Jornada precedeix el VIII Congrés Internacional de l’Associació Francesa de Catalanistes, que se celebra a la mateixa Universitat de Tolosa Jean Jaurès els dies 20 i 21 d'octubre. 

 

Organitzada per la Secció Catalana de la Universitat Jean Jaurès de Tolosa i l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"