Institut Ramon LLull

Eduard Escoffet al 21è Africa Poetry Festival de Sud-àfrica

Literatura.  Sud-àfrica, 16/10/2017

Del 16 al 21 d’octubre té lloc la 21ª edició del Africa Poetry Festival, que se celebra a la ciutat de Durban, a Sud-àfrica. El català Eduard Escoffet és un dels 16 poetes internacionals que participen en l’esdeveniment, que inclou recitals, xerrades, seminaris i tallers.




La Facultat d'Humanitats de la Universitat de KwaZulu-Natal, a la ciutat sud-africana de Durban, acull durant 6 dies el prestigiós Africa Poetry Festival, que reuneix a uns 16 poetes de tot el món. Alguns matins els poetes visitaran escoles de la ciutat per llegir i parlar sobre la seva poesia i interactuar amb els estudiants de manera més informal. A més, també s'organitzen diversos fòrums, seminaris i tallers a altres institucions. El dissabte 21 d'octubre a la tarda es farà un recital final que comptarà amb la participació de tots els poetes presents per cloure el festival. 

Eduard Escoffet, poeta i activista cultural, és el primer català que forma part del programa de l'esdeveniment. El dimarts 17 d'octubre a partir de les 15.30h participarà en un intercanvi de poesia i l'endemà a les 19h oferirà el seu espectacle a l'Elizabeth Sneddon Theatre. També serà present a la inauguració i la clausura del festival (dies 16 i 21 d'octubre, respectivament) i el dia 19 al matí visitarà l'institut de Lamontville. 

Escoffet (Poblet, 1979) combina la poesia tradicional amb la poesia visual i sonora. Així doncs, treballa amb les veus i les projeccions en el marc d’un espectacle més que amb l'ús d'algun suport físic. El poeta també ha format part de l’organització del Festival Proposta (2000-2004) i el Barcelona Poesia (2010-2012).

Entre les seves publicacions hi trobem 'Gaire' (2012), 'El terra i el cel' (2013) i ‘Estramps’ (2011). També és coautor de les obres de teatre '¡Wamba va!' (2005), ‘Puaj./ecs’ (2005) i ‘La Belbel Underground’ (2006). El poeta també ha col·laborat amb el grup musical Bradien, amb qui ha publicat els discos ‘Pols’ (2012) i ‘Escala’ (2015).

A més de la seva participació en el teatre contracultural de Barcelona, Escoffet ha presentat la seva obra en diverses ciutats d’Espanya i Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, la Xina, la República Txeca, els Estats Units i l’Argentina.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"