Institut Ramon LLull

Najat El Hachmi participa en un projecte literari internacional que narra la situació dels refugiats

Literatura.  Berlín, 13/10/2017

Refugees Worldwide: Literarische Reportagen’ és un projecte que recull la impressió de 14 autors de tot el món sobre les experiències que viuen els refugiats a diversos països. Entre els escriptors que han escrit el seu diari de viatge hi ha la catalana Najat El Hachmi




El llibre ha sortit publicat en anglès i alemany i es va presentar al Festival de Literatura de Berlin. Per fer-lo possible, 14 autors s’han desplaçat a diversos països on hi ha persones migrades per escriure’n un relat i explicar-ne la seva situació. Així doncs, les narracions tenen lloc al Japó, Estats Units, Lituània, Indonèsia, Nigèria, Grècia, Marroc, Brasil, Síria o Ucraïna, entre d’altres. Segons dades del 2015, al món hi ha 65 milions de refugiats.

Més informació sobre el projecte. 

Najat El Hachmi (Nador, 1979) és llicenciada en filologia àrab per la Universitat de Barcelona. Va començar com a escriptora amb l’assaig autobiogràfic “Jo també sóc catalana”(2004). El 2008 va guanyar el premi Ramon Llull amb la novel·la 'L’últim patriarca', que també va obtenir el Prix Ulysse i va ser traduïda a vuit llengües. El 2011 va publicar “La caçadora de cossos” i el 2015 “La filla estrangera”, premi BBVA Sant Joan i Ciutat de Barcelona.

La participació de Najat El Hachmi compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"