Institut Ramon LLull

La nova onada de cinema català arriba al festival Cinespaña de Tolosa

Cinema.  Tolosa, 29/09/2017

El cinema català de nova creació continua molt present en l’escena cinematogràfica internacional. El Festival Cinespaña de Tolosa, del 29 de setembre al 8 d'octubre, ho evidencia amb la projecció de sis pel·lícules recents, entre les quals hi ha ‘Les Amigues de l’Àgata’ o ‘Estiu 1993’. Altres produccions catalanes com ‘Incerta Glòria’ o ‘Afectados’ també formen part de la programació. 




Durant els darrers anys Barcelona ha esdevingut un pol de cinema d’autor important. Amb directors d’orígens, generacions i llenguatges diversos, s’ha desenvolupat un context on es treballa en un ambient de col·laboració.

Aquest nou corrent va aconseguir el seu punt àlgid el 2011 amb la inauguració del Festival D’A per part del seu director, Carlos R. Ríos. Després de sis edicions, el D’A s’ha convertit en un esdeveniment imprescindible i la porta principal del cinema d’autor català al món. Prova d’això és la visibilitat que ha donat als projectes d’una nova generació de directores, com les pel·lícules ‘Les amigues de l’Àgata’ o ‘Júlia Ist’.

El Festival Cinespaña, que enguany celebra la seva 22a edició del 29 de setembre al 8 d'octubre, ha concedit una ‘carta blanca’ al festival D’A que es tradueix en la projecció de sis pel·lícules, algunes de les quals s'estrenen a França. El focus inclou la guardonada ‘Estiu 1993’, ‘La maldita primavera’, ‘La película de nuestra vida’, ‘Les amigues de l’Àgata’, ‘Oleg y las raras artes’ i ‘Sobre la marxa’.

Fora del focus català també hi ha programades 8 produccions de firma catalana. Aquestes són el curtmetratge ‘Alcaldessa’, de Pau Faus; ‘Abracadabra’, de Pablo Berger; ‘Afectados’, de Sílvia Munt; ‘Incerta Glòria’, d’Agustí Villaronga; ‘Dead Slow Ahead’, de Mauro Herce; ‘Vivir y otras ficciones’ de Jo Sol; ‘Júlia Ist’, d’Elena Martín; i ‘La millor opció’, d’Òscar Pérez.

En col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.

22a edició del Festival Cinespaña de Tolosa

Del 29 de setembre al 8 d'octubre

Cour de la Cinémathèque, Tolosa

Més informació sobre la programació aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"