Institut Ramon LLull

El compositor José Manuel Berenguer participa en la Biennal de Música Electroacústica i Art Sonor de Berlín

Música.  Berlín, 28/09/2017

El festival Kontakte de música electroacústica i art sonor se celebra cada dos anys a la capital alemanya. Del 28 de setembre a l'1 d'octubre comptarà amb '@bienenVolk'una instal·lació sonora dirigida al públic creada pel compositor català José Manuel Berenguer.




La Biennal de Música Electroacústica i Art Sonor se celebra al centre cultural Hanseatenweg de Berlín. Durant els quatre dies que té lloc hi ha organitzats diversos concerts, instal·lacions sonores, actuacions, xerrades d’artistes, pel·lícules i tallers. Nascut el 2015, el festival celebra la segona edició enguany amb 28 estrenes mundials i més d’un centenar d’artistes de 27 països diferents.

La música electroacústica del català José Manuel Berenguer també forma part del festival, que proporciona als participants un laboratori experimental. En concret, Berenguer hi porta el seu treball ‘@bienenVolk’. En aquest, l’interior d’un rusc d’abelles del Castell dels Tres Dragons del Parc de la Ciutadella serveix de font acústica. Les activitats del rusc es registren i es transmeten en directe a Berlín, de manera que l’artista pot utilitzar-los en concert al Gräsergarten de l’Akademie der Künste.  

José Manuel Berenguer (Barcelona, 1955) és el director de l’Orquestra del Caos i del Festival Música 13, President d’Honor de la Conferència Internacional de Música Electroacústica del Consell Internacional de la Música de la UNESCO i expresident de l’Associació de Música Electroacústica d’Espanya, entre d’altres. Berenguer ha rebut premis i distincions atorgats per institucions internacionals com el Prix de Musique Electroacoustique de Bourges (França) o el Festival de Músiques Contemporànies de Barcelona.

Els seus treballs recents tendeixen a incloure instal·lacions i dispositius de computació a temps real, amb reflexions sobre filosofia i història de la ciència, els límits del llenguatge, l’ètica, la intel·ligència artificial o la robòtica. Alguns d’aquests són ‘Transfeer’, ‘La Casa de la Pólvora’ o ‘Mega kai Mikron’.

L'edició d'enguany del festival Kontakte compta amb 28 estrenes mundials i més d’un centenar d’artistes de 27 països diferents.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"