Institut Ramon LLull

Set grups catalans i balears ocupen els escenaris del Babel Sound de Budapest

Música.  Hongria, 17/07/2017

L’edició d’enguany del festival Babel Sound, que té lloc del 17 al 23 de juliol a Budapest, Hongria, compta amb gran participació catalana i balear. Miramundo, TIU, Carola Ortiz o Doctor Prats són alguns dels grups que actuaran al festival de músiques de tot el món. 




El festival Babel Sound, creat el 2010, se celebra cada any durant una setmana de juliol a la costa del llac Balaton, situat a dues hores i mitja de Budapest, la capital d’Hongria. La participació, una vegada més, de diversos grups catalans i balears mostra la seva consolidació en la programació del festival.

En els seus 7 anys de vida, el festival porta la música més especial i els artistes més exòtics del món, convertint-se en una trobada cultural a gran escala on professionals comparteixen la seva passió per la música i la dansa. A més dels dos concerts que tenen lloc cada vespre després de la posta de sol, també hi ha activitats durant tot el dia dirigides a famílies i infants.


17 de juliol a les 19.30h

Rumba Katxai

La banda, creada pels germans Zuñiga a Mallorca el 2009, està formada per músics de diferents parts del món que la fan essencialment multicultural. La seva música es basa en una barreja de sons dels Andes amb ritmes africans i de tradició americana. Sense deixar el missatge social, porten dinamisme, energia i moltes sorpreses a l’escenari.

18 de juliol a les 23.30h

Miramundo

El compositor Luiz Murá va deixar el Brasil amb l’objectiu de crear música que connectés el seu país d’origen amb altres cultures de tot el món. Va ser a Barcelona on va conèixer la resta de membres de la banda, provinents d’Itàlia, Mèxic i Espanya, formant un grup amb arrels musicals molt diverses.

20 de juliol

Carola Ortiz – 19.30h

La cantant, clarinetista i compositora catalana forma part d’una nova generació d’artistes polifacètics. Ha col·laborat en més de vint àlbums de gèneres diferents, des del jazz al rock, així com música experimental. Ortiz ha viatjat per tot el món amb diversos músics que li donen una experiència incomparable a dalt l’escenari.

TIU

El grup ha creat un ‘so nou’, que defineix com a ‘bol de menjar’ on caben diferents sabors -en el seu cas, cançons- especiades amb la cultura mediterrània. La seva música té les melodies, la frescor i l’alegria de Mallorca, sense oblidar les arrels i els costums. No és sorprenent, doncs, que la banda utilitzi metàfores gastronòmiques en les seves lletres a l'hora de tractar conceptes sobre la vida o l’amor.

Rumbamazhiga – 21h

El grup català combina la rumba catalana amb la música amaziga fruit de la fusió de músics amb diferents orígens geogràfics i musicals. Les seves actuacions creen melodies i ritmes unificats que donen lloc a un so únic.  

21 de juliol

Banda Zeitun – 17h

Format per músics de Sicília, Catalunya i Andalusia, el grup balear té un segell indiscutiblement mediterrani -de fet, ‘zeitun’ en àrab significa ‘oliva’. Una fusió de cultures, danses i músiques de la costa ibèrica amb la italiana, que a més deixa espai a la improvisació dalt de l’escenari.

Doctor Prats – 21h

Tot i començar el 2015, possiblement ja són una de les bandes catalanes amb més projecció internacional. Al Babel Sound hi porten cançons del seu últim àlbum, ‘Aham Sigah’, que mescla sons de ska, reggae, punk rock, cúmbia i música electrònica. Guanyadors dels premis Enderrock 2016 com a millor àlbum i millor grup musical, Doctor Prats va oferir més de 130 concerts en menys d’un any que els han catapultat als grans escenaris de tot el món.

Els concerts del Babel Sound reflecteixen la seva internacionalitat amb músics provinents dels cinc continents, d’Indonèsia a Xile i del Senegal a Bulgària.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"