Institut Ramon LLull

Catalunya enviarà 300 llibres infantils il·lustrats a un camp de refugiats de Grècia

Literatura.  Bolonya, 04/04/2017

Les editorials catalanes, balears i valencianes que han participat a la Fira de Bolonya enviaran a un camp de refugiats de Grècia 300 exemplars de llibres infantils i juvenils il·lustrats. La proposta és una iniciativa de l'Institut Ramon Llull, el Departament de Cultura i les editorials, que esperen que es pugui fer efectiva abans de l'estiu. Segons ha explicat el conseller de Cultura, Santi Vila, ja s'han sol·licitat els permisos necessaris sota la premissa que la cultura ha de ser "garantia de drets polítics". "Forma part del compromís amb els nostres immediats veïns, pels quals Catalunya es compromet i denuncia la situació que viuen", ha reblat Vila.




ACN Bolonya .- Catalunya i les Balears han estat les convidades d’honor aquesta edició del certamen, que busca el foment de l’exportació del llibre infantil i juvenil, la promoció de la internacionalització dels il·lustradors catalans i balears i la consolidació de la imatge de marca de la il·lustració catalana contemporània.

El sector de la literatura infantil i juvenil, així com la il·lustració, tenen una llarga tradició a Catalunya i a les Illes Balears, que es remunta al segle XV amb les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, l’editorial més antiga d’Europa.

Amb 41,4 milions d’euros anuals el 2015, és el tercer sector en facturació del conjunt de la indústria editorial.

Amb una trajectòria de més de 50 anys, la Fira de Bolonya és el certamen amb més projecció internacional per al sector. El saló se celebra del 3 al 6 d’abril i compta amb més de 1.200 expositors de 75 països i 26.000 professionals del sector. En l’edició de l’any passat s’hi van vendre més de 15.000 títols i va rebre prop de 60.000 visitants.

x01z17

La iniciativa s'inclou en el conjunt d'activitats vinculades a la participació catalana i balear a la Fira de Bolonya

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"