Institut Ramon LLull

Albuquerque celebra l'Any Granados amb una setmana de conferències, recitals i el ‘Cant de les estrelles’

Música.  Albuquerque, 20/03/2017

L’Any Granados es desplaça a Albuquerque, Nou Mèxic, per una setmana sencera de conferències i recitals. Els actes culminaran el 24 de març a la Cathedral of St. John, amb un gran concert a càrrec de la Polyphony Voices of New Mexico i el pianista Douglas Riva, i amb el recuperat Cant de les estrelles com a peça central.




Els actes arrencaran el 20 de març a la New Mexico University, amb una conferència conjunta del pianista Douglas Riva i el professor Susana Rivera sobre Cant de les estrelles, i acabaran quatre dies més tard amb el concert ‘Song of the Stars: A Celebration of Catalan Music’, que tindrà lloc a la Cathedral of St. John d’Albuquerque i que serà interpretat pel conjunt Polyphony Voices of New Mexico, sota la direcció de Maxine Thevenot i amb el mateix Douglas Riva com a pianista convidat.

Podeu consultar la el programa complet de ‘The Granados Project’ aquí.

Nascut a Lleida l’any 1867, Enric Granados va estudiar piano a Barcelona i a París. Va guanyar prestigi com a pianista i popularitat a Espanya principalment per les seves contribucions al gènere de la sarsuela. A banda d’aquestes, d’entre la seva obra destaca l’òpera Goyescas, derivada de les seves peces per a piano inspirades en les pintures de Goya i que va ser interpretada a la Metropolitan Opera de Nova York, les dotze Danzas españolas i els set Valses poéticos.

Va morir l’any 1916 en el naufragi de la nau Sussex, al canal de la Mànega, en ser torpedinada per l’armada alemanya en el transcurs de la Primera Guerra Mundial. Havia rebut l’Orde de Carles III i la Legió d’Honor francesa.

La coincidència del centenari de la mort del pianista i compositor Enric Granados, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017, ofereix una oportunitat immillorable per redescubrir les importants contribucions que l’artista català va fer al món de la música.

Albuquerque s’uneix als actes de celebració de l’Any Granados amb diverses conferències i concerts entre el 20 i el 24 de març

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"