Institut Ramon LLull

Lluís Llach presenta ‘Les dones de la Principal’ al Lit.Cologne Festival

Literatura.  Colònia, 11/03/2017

El cantant i escriptor Lluís Llach (Girona, 1948) presentarà la traducció alemanya de ‘Les dones de la Principal’ dins el Lit.Cologne Festival, a Colònia, un dels festivals de literatura de més nom d’Europa. Llach participarà en un acte al costat de l’actriu alemanya Iris Berben i l’escriptor i expert en Catalunya Michael Ebmeyer, programat el dia 11 de març al MS RheinEnergie/Literaturschiff de Colònia.




Les dones de la Principal’ és la primera novel·la de Lluís Llach traduïda a l’alemany. Va ser publicada el març del 2016 per l’editorial Suhrkamp Verlag amb traducció a càrrec de Petra Zickmann. A Catalunya, va significar, l’any 2014, el retorn de Lluís Llach a les llibreries després de l’èxit del seu debut literari, Memòria d’uns ulls pintats. La novel·la és un retrat de la Catalunya vinatera des de finals del segle XIX fins al segle XXI a partir de la història de tres generacions de dones –àvia, mare i filla- que regenten la Principal, el casal més assenyalat d’un poblet a la comarca de l’Abadia. La bona mà de la família per fer prosperar les vinyes quedarà enterbolida pel misteriós assassinat, just abans de l’inici de la Guerra Civil, del capatàs de la finca, que un inspector de policia està decidit a resoldre.

El Lit.Cologne s’ha celebrat ininterrompudament des de l’any de la seva creació, el 2001. Amb gairebé 200 esdeveniments i un programa infantil paral·lel, és un dels festivals de literatura més grans d’Europa. Busca superar el format de lectura convencional complementant-lo amb debats, converses i performances teatrals que tenen lloc per tota la ciutat. Pel que fa a l’esperit del seu programa, Lit.Cologne potencia les trobades entre autors i artistes de totes les disciplines, posant en relació qüestions polítiques i periodístiques d’actualitat amb temes literaris.

Lluís Llach (Girona, 1948) va acabar el 2007 amb quaranta anys d’una prolífica carrera musical que l’ha dut a actuar per tot el món i a assolir èxits discogràfics sense precedents en la cançó catalana. Va debutar com a escriptor l’any 2012 amb Memòria d’uns ulls pintats, a la qual han seguit les novel·les Estimat Miquel i Les dones de la Principal.

El Lit.Cologne festival se celebra del 7 al 18 de març i ha convidat escriptors de categoria internacional com Paul Auster, T.C. Boyle, Jonathan Sagran Foer o Ian McEwan

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"