Institut Ramon LLull

‘Un jardí’, de la mataronina A buen paso, i la il·lustradora Laura Borràs, mencions especials a la Fira del Llibre de Bolonya

Literatura.  Bolonya, 16/02/2017

La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, la més prestigiosa del sector a escala mundial, ha donat a conèixer els 17 premis de l’edició 2017, repartits en quatre categories. Els guardons han reconegut dos noms catalans: l’editorial mataronina A buen paso, que ha rebut una menció especial en la categoria de ficció pel llibre ‘Un jardí’, d’Isidro Ferrer i María José Ferrada; i la il·lustradora Laura Borràs, que ha estat guardonada amb la mateixa distinció per les seves il·lustracions a l’àlbum ‘El camino de Marwan’, editat per l’editorial Xilena Amanuta i amb text de Patricia de Arias, dins la categoria Nous Horitzons.




La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril del 2017. Es tracta de la fira professional més important del món dedicada al llibre infantil i juvenil: l’any passat va comptar amb 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i, entre professionals i públic, va rebre prop de 60.000 visitants. 

Amb més de 50 anys de trajectòria, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair,) és la fira professional de referència internacional per al sector del llibre infantil i juvenil, la de major projecció internacional. La distinció com a convidat d’honor comportarà el foment de l’exportació del llibre infantil i juvenil; la promoció de la internacionalització dels il·lustradors catalans i balears i la consolidació de la imatge de marca de la il·lustració catalana contemporània.

L’edició de 2017 de la Fira tindrà lloc del 3 a 6 d’abril. La literatura feta en català hi tindrà una exposició de 400m2 dedicada a la il·lustració; un programa d’activitats professionals; un programa d’activitats professionals en el sector de la il·lustració, la creació literària, la traducció i l’edició digital; una mostra d’il·lustradors a la ciutat de Bolonya; accions amb les biblioteques i entitats del sector a la ciutat. També comportarà la visita d’editors internacionals a Barcelona.

x01z17

La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya tindrà lloc del 3 al 6 d’abril amb Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"