Institut Ramon LLull

La Martha Graham Dance Company estrena ‘Ekstasis’ a Nova York amb música de Ramon Humet

Escèniques.  Nova York, 18/02/2017

La ballarina principal de la Martha Graham Dance Company, PeiJu Chien-Pott, estrenarà el pròxim 14 de febrer ‘Ekstasis’, un solo de la llegendària Martha Graham perdut des del 1933, i que ha estat reelaborat per Virginie Mécène amb música de Ramon Humet. La coreografia es podrà veure al Joyce Theater de Nova York del 14 al 26 de febrer.




Amb Ekstasis, la llegendària ballarina i coreògrafa Martha Graham va descobrir la relació entre el maluc i l’espatlla a través de l’experimentació amb el gest d’empenta de la pelvis. La coreografia segueix la mateixa idea i explora un “cicle de distorsió” que ens transporta allà on habiten els records ancestrals. La música evocadora de Ramon Humet, basada en la poesia de Mario Lucarda, rememora la mateixa idea. La dansa i la música, treballant en un únic sentit, apunten cap a l’essència del nostre propi ser.

‘Ekstasis’ conté el descobriment inicial que va donar origen a la tècnica de Martha Graham, basat en el centre del cos, la pelvis. Mécène ha previst una sèrie de moviments profundament connectats amb la terra, amb sortides lentes i moments d’èxtasi. La música de Ramon Humet encaixa orgànicament amb la coreografia de Mecene, sent alhora intrigant, profunda, misteriosa, sagrada i evocadora.

La coreografia es presentarà al Joyce Theater com a part de la temporada a Nova York de la Martha Graham Dance Company, que celebra el seu 90è aniversari.

Ramon Humet (Barcelona, 1968) és compositor i enginyer tècnic en telecomunicacions. Després de ser alumne de Gerry Weil i Harriet Serr a Caracas (1986-89), va estudiar composició i instrumentació amb Josep Soler i piano amb Miquel Farré. Considerat un dels valors més destacats de les noves generacions de compositors catalans, el seu treball va rebre un important suport i projecció internacional en obtenir el premi de Composició Olivier Messiaen 2007 per la seva obra Escenas de pájaros, guardonada també amb el premi Reina Sofía de Composició 2006.

La Martha Graham Dance Company estrena la coreografia ‘Ekstasis’ de Virginie Mècéne amb música original de Ramon Humet

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"