Institut Ramon LLull

‘La Plaga’, de Neus Ballús, es projecta dins la Semaine des cinémas étrangers de París

Cinema.  París, 08/03/2017

La Semaine des Cinémas Étrangers à Paris, que arriba a la quarta edició, reuneix, sota el lema ‘Resiste!’, 22 films de diversos centres i instituts culturals d’arreu del món, congregats pel Fòrum dels Instituts Culturals Estrangers de París (FICEP). L’Institut Ramon Llull hi presenta la pel·lícula ‘La Plaga’, de Neus Ballús, que es projectarà el 8 de març al Centre Wallonie-Bruxelles de París.




El cicle Semaine des Cinémas Étrangers à Paris reuneix 22 films programats per centres i instituts culturals de 21 països d’arreu del món. ‘La Plaga’ es projectarà el 8 de marc al Centre Wallonie-Bruxelles, juntament amb la pel·lícula polonesa Journée de la femme.

‘La Plaga’ és un retrat commovedor de la vida als afores de Barcelona que revela la incertesa i l’esperit rebel subjacent a la crisi contemporània espanyola. L’argument es configura des d’una observació detallada de les vides dels personatges durant un llarg període de temps: un campió de lluita lliure moldau, un agricultor, una prostituta, una anciana que viu en una residència d’avis i la infermera que la cuida. Les vides de tots ells convergeixen per efecte d’una plaga que afecta la collita de l’agricultor.

Els personatges no són actors professionals, sinó gent corrent amb qui Ballús ha treballat durant els últims quatre anys. L’estrena mundial de la pel·lícula va ser a la 63ena edició del Berlinale, i va ser nominada per al LUX Prize 2013.

Neus Ballús (Mollet del Vallès, 1980) és realitzadora i muntadora. Ha dirigit els curtmetratges Immersió (Millora curtmetratge al Festival Alcine 2010), i l’Avi de la Càmera. La Plaga és el seu primer llargmetratge.

La Semaine des Cinémas Étrangers compta amb la participació dels instituts culturals de 21 països

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"