Institut Ramon LLull

Aftermath, el projecte català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, arriba a Barcelona

Arquit. i disseny.  Barcelona, 31/01/2017

L’Arts Santa Mònica de Barcelona acull fins al 26 de març l’exposició Aftermath. L’arquitectura més enllà dels arquitectes, que exhibeix el material confeccionat per al Pavelló Català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, que tot just acaba de cloure’s. El projecte, impulsat per l’Institut Ramon Llull (IRL) i comissariat per Isaki Lacuesta i els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, planteja un diàleg entre els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic.




L’exposició planteja un diàleg entre els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic i proposa unificar les dues arts en una instal·lació creant narratives creuades entre els projectes seleccionats a traves de connexions visuals, sonores, materials o conceptuals.

El tema del projecte es centra en una relació d’obres d’arquitectura catalana explicades a traves del seu ús diari, del seu entorn en termes d’arrelament al context, estructuració del territori i millora de la qualitat de vida que aporta a la comunitat. Mitjançant instal·lacions audiovisuals, es posen en relleu set intervencions arquitectòniques públiques, seleccionades com a exemples virtuosos d’una arquitectura que millora la relació de l’usuari amb l’entorn urbà, social i natural.

Les diverses instal·lacions, que inclouen un hospital, un aparcament, un teatre i un espai natural, mostren als visitants la manera en què l’espai arquitectònic fa possible que els usuaris gaudeixin dels espais públics com a membres conscients de la societat mentre segueixen les rutines del seu dia a dia.

L’exposició es podrà visitar fins el 26 de març.

Organitzen i produeixen: Arts Santa Monica i Institut Ramon Llull

'Aftermath. L'arquitectura més enllà dels arquitectes' arriba a l’Arts Santa Mònica després de representar Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"