Institut Ramon LLull

Albert Forns i Gemma Ruiz, convidats als festivals literaris de Calcuta i Bhubaneswar

Literatura.  Índia, 20/01/2017

Els escriptors Albert Forns (Granollers, 1982) i Gemma Ruiz (Sabadell, 1975) han estat convidats als festivals literaris de Calcuta i Bhubaneswar, en el marc d’una gira promoguda per la xarxa de festivals Literature Across Frontiers per acostar els nous autors europeus a l'Índia. Albert Forns, autor de Jambalaia (Anagrama, 2016) i Gemma Ruiz, autora d’Argelagues (Proa, 2016) participaran al Bhubaneswar Literary Meet, que tindrà lloc del 20 al 21 de gener, i el Kolkata Literary Meet, que tindrà lloc a l’històric Victoria Memorial Hall del 25 al 29 de gener.




Al festival de Bhubaneswar, a la regió d’Odisha, Albert Forns participarà a la taula rodona 'Does Literature Travel Well?' amb els escriptors Benyamin i Sandip Roy. En una conversa moderada per Yajnaseni Chakraborty, discutiran com les històries poden transcendir el llenguatge i les geografies.

Al festival de Calcuta, Gemma Ruiz impartirà el workshop 'Once upon a time' sobre l’escriptura de biografies, arran de la seva experiència escrivint Argelagues, la seva primera novel·la. L’activitat, destinada a joves majors de 14 anys, també comptarà amb la presència de Priyadarshinee Guha. L’endemà, al mateix festival, Albert Forns conversarà amb els escriptors Roman Simič, Inga Žolude i Marina Perezagua sobre les últimes tendències en la narrativa europea, en una taula rodona moderada per Alexandra Büchler.

La xarxa Literature Across Frontiers presentarà d’aquesta manera la nova generació d’escriptors europeus durant la temporada de festivals literaris de l’Índia. En total seran 12 els escriptors europeus que es donaran a conèixer a les audiències de sis festivals, acostant Europa i l’Índia en un diàleg literari que tractarà tota mena de temes.

Albert Forns (Granollers, 1982) és periodista i escriptor. Treballa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i col·labora al diari Ara i a les revistes Time Out Barcelona i L’Avenç. Ha guanyat el Premi Llibres Anagrama 2016 amb la novel·la Jambalaia, que ha estat traduïda al castellà. El 2012 va guanyar el Premi Documenta amb la seva primera novel·la, Albert Serra (la novel·la, no el cineasta) i del poemari Ultracolors (LaBreu Edicions, 2013). El 2016 va ser seleccionat com una de les 'Ten New Voices from Europe' segons el programa Literary Europe Live, i aquests darrers mesos ha estat presentant la seva obra en diversos festivals europeus, com el festival Station Literature 21 de Polònia o la fira del llibre d’Eslovènia, que se celebra a Ljubljana.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista i escriptora. Ha treballat des de 1996 al servei d’informatius de Televisió de Catalunya, especialitzant-se en crònica cultural dels Telenotícies. La seva primera novel·la, Argelagues, retrata les vides de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, vingudes de Múrcia i de Castellterçol a Sabadell, de l’interior rural al Vallès de les fàbriques. El resultat és una història que és la de les avantpassades de Gemma Ruiz, però que també és la història de la família de molts lectors. Argelagues també és un homenatge al català més genuí, ja que la novel·la utilitza una llengua viva i múrria per fer parlar, en el seu propi català, aquelles dones que mai no han tingut veu.

Els dos escriptors participaran al Bhubaneswar Literary Meet i al Kolkata Literary Meet de Calcuta a finals de gener

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"