Institut Ramon LLull

El Théâtre de Nesle de París estrena ‘Dues dones que ballen’, de Josep M. Benet i Jornet

Escèniques.  París, 23/12/2016

Després de les dues lectures que en van oferir a mitjans d’any a la Maison des Auteurs de París i al Théâtre des Halles d’Avinyó, la companyia de teatre La Travese / Hervé Petit representarà aquesta tardor ‘Dues dones que ballen’, de Josep Maria Bonet i Jornet, al Théâtre de Nesle de París. L’obra, l’última peça de Benet i Jornet traduïda al francès, s’estrenarà el pròxim 23 de novembre i es podrà veure fins el 23 de desembre.




Estrenada a Catalunya l’any 2011, ‘Dues dones que ballen’ és la darrera obra de Josep M. Benet i Jornet disponible en francès gràcies a la traducció de Denise Boyer. S’estrenarà a París el 23 de novembre per la companyia La Traverse / Hervé Petit en coproducció amb el Téâtre de Nesle.

L’obra ensenya la relació accidental que s’estableix entre dues dones d’edats diferents, entre la maduresa i la vellesa, i l’evolució que pateix aquesta relació. La solitud de la gent gran, l’assetjament psicològic en el món immobiliari, la malaltia de l’Alzheimer o els conflictes familiars són els temes que centren bona part del muntatge, temes descarnats però suavitzats sempre amb un fi matís d’humor.

Josep M. Benet i Jornet (Barcelona, 1940) és un dels dramaturgs catalans més reconeguts. Estrena obres amb regularitat des de l’any 1964, quan va guanyar la primera edició del Premi Josep M. de Sagarra amb el seu debut teatral, Una vella, coneguda olor. Des de llavors ha escrit més de quaranta peces teatrals i ha desenvolupat una intensa trajectòria com a guionista per a la televisió, essent responsable de sèries d’èxit de TV3 com Nissaga de Poder, El cor de la ciutat o Ventdelplà.

La seva trajectòria literària ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com ho són el Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre en dues ocasions (1986 i 1900), el Premi Nacional de Literatura Catalana de teatre (1991), el Premio Nacional de Teatro (1995), la Creu de Sant Jordi (1997) o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2013).

‘Deux femmes qui dansent’ és la darrera obra de Josep M. Benet i Jornet traduïda al francès

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"