Institut Ramon LLull

La VIII Jornada Catalanohongaresa celebra els 20 anys de docència de català a la Universitat de Szeged

Llengua.  Szeged, 10/11/2016

Szeged acull dijous 10 de novembre la vuitena edició de la Jornada Universitària Catalunya-Hongria, aquest any dedicada a Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort. La Jornada Catalunya-Hongria s’organitza anualment en una de les dues universitats hongareses que ofereixen estudis catalans amb el suport de l’IRL: la Universitat de Eötvös Loránd de Budapest i la Universitat de Szeged, que enguany acollirà la jornada coincidint amb la celebració dels 20 anys de docència de català a la universitat.




La Univeristat de Szeged celebra 20 anys de docència del català acollint el proper 10 de novembre la VIII Jornada Universitària Catalunya-Hongria, que tindrà com a eix vertebrador la figura de Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort.

Zsuzsanna Gécseg, vicedegana de la Facultat de Lletres i cap de l’Institut d’Estudis Romànics, inaugurarà el matí del dijous 10 de novembre una jornada que es consta de cinc grans actes: una sessió de conferències en català, una segona sessió de conferències en hongarès, una taula rodona d’estudiants, la inauguració de l’exposició ‘Els estudis catalans a Szeged’, i un concert de Pau Alabajos.

Les conferències en català s’emmarquen dins l’Any Llull i comptaran amb la participació dels professors Gabriel Ensenyat Pujol (UIB), que oferirà la ponència El ventall de la societat del seu temps en Ramon Llull; Ildikó Szijj (ELTE), amb Formes verbals a l'obra de Ramon Llull; i Carles Bartual Martín (ELTE), que presentarà la conferència Ramon Llull en l’obra poètica de J.V. Foix i V. Andrés Estellés.

La sessió de conferències en hongarès pretén transmetre una mirada més multidisciplinar de la cultura catalana i anirà a càrrec de Dóra Bakucz (PPFE), amb la ponència El teatre català contemporani a Hongria: Els mètodes Grönholm; Krisztina Nemes (SZTE), que parlarà sobre La memòria estremida de Jesús Moncada; i Bernadett Smid (ELTE), sobre Cercadors de tresors del segle XVII al Principat de Catalunya.

Entremig de les dues sessions, Tibor Berta (SZTE) inaugurarà l’exposició ‘Els estudis catalans a Szeged’ amb la conferència 20 anys de catalanística a la Universitat de Szeged. Una taula rodona d’estudiants i un concert del músic Pau Alabajos al vespre posaran punt i final a la VIII Jornada Universirària Catalunya-Hongria.

Com a preludi de la Jornada, els Estudis de Catalanística de la Universitat ELTE de Budapest acolliran el dia 9 una conferència del professor G. Ensenyat que porta per títol ‘Ramon Llull (1232-1316), pensador y viajero’, destinada a donar a conèixer la figura del filòsof i escriptor mallorquí a un públic general d'estudiants del grau i postgrau d'Espanyol, no especialitzat en estudis de català.

Adjuntem el programa complet de la Jornada.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"