Institut Ramon LLull

París celebra l’Any Granados amb un concert del guanyador del concurs Maria Canals

Música.  París, 06/10/2016

El pianista ucraïnès Danylo Saienko, guanyador de la darrera edició del Concurs Internacional Maria Canals, oferirà el proper 6 d’octubre un recital de piano a la Salle Cortot de París, amb un programa format íntegrament per peces d’Enric Granados. El concert, emmarcat dins la celebració de l’Any Granados, inclou sis de les Danses espanyoles, els Valsos poètics, les Escenes poètiques i romàntiques, i algunes de les cèlebres Goyescas, que a França van gaudir d'una enorme popularitat.




El concert s’emmarca dins la celebració de l’Any Granados, que ha programat una sèrie d’actes arreu del món aprofitant la coincidència del centenari de la mort del compositor català, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017. L’Institut Ramon Llull és membre de la Comissió de l’Any Granados, constituïda per donar impuls i difusió a l’obra de l’artista a nivell nacional i internacional, i per redescubrir i reavaluar les importants contribucions de Granados al món de la música.

Nascut a Lleida l’any 1867, Enric Granados va estudiar piano a Barcelona i a París. Va guanyar prestigi com a pianista i popularitat a Espanya principalment per les seves contribucions al gènere de la sarsuela. D’entre les seves obres també destaquen l’òpera Goyescas, que va ser interpretada a la Metropolitan Opera de Nova York, les dotze Danzas españolas i els set Valses poéticos.

Va morir l’any 1916 en el naufragi de la nau Sussex, al canal de la Mànega, en rebre un torpede de l'armada alemanya en el transcurs de la Primera Guerra Mundial. Havia rebut l'Orde de Carles III i la Legió d'Honor francesa.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona és un concurs de piano fundat per la pianista Maria Canals i el seu marit Rossend Llates l’any 1954. Des de llavors, se celebra ininterrompudament al Palau de la Música Catalana, que n’és l’escenari oficial. És el degà dels concursos de música a l’Estat Espanyol i un dels més prestigiosos de tot el món, formant part de la Fédération Mondiale des Concours Internationaux de Musique.

Enric Granados va ser condecorat amb la Legió d’Honor de la República Francesa

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"