Institut Ramon LLull

Salvador Cardús, professor convidat a la Universitat de Stanford

Pensament.  Califòrnia, 27/09/2016

Salvador Cardús, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat convidat per la Universitat de Stanford per dirigir un curs en qualitat de docent visitant dins la càtedra Juníper Serra del Departament de Cultures Ibèriques i Llatinoamericanes. Sota el títol ‘Identity is a Skin. Identity Debates in Europe and Latin America: from Essence to Appearance’, el seminari impartit per Cardús estudia diferents exemples d’afirmació i invenció de la identitat col·lectiva que han existit recentment a Europa i Amèrica del Sud.




‘Identity is a Skin. Identity Debates in Europe and Latin America: from Essence to Appearance’ estudia exemples concrets d’estratègies d’afirmació o invenció de la identitat col·lectiva esdevinguts en diferents moments a l’Amèrica del Sud i a Europa. El curs també prendrà en consideració el conflicte existent entre Catalunya i Espanya com un cas original de consolidació d’una identitat col·lectiva en una societat desenvolupada.

L’Institut Ramon Llull fomenta, des de l’any 2007, la docència de llengua catalana a la Universitat de Stanford i el manteniment de la Càtedra Juníper Serra d’Estudis Catalans, que acull anualment un professor visitant per impartir un curs relacionat amb la cultura catalana obert a tots els estudiants de la Universitat.

El curs 2013-2014 va ocupar la Càtedra l’assagista i traductora Simona Škrabec, que hi va impartir els cursos ‘Catalonia’s Literary Cartography’ i ‘The Ambiguity of the Periphery’; el 2014-2015 va fer-ho Antoni Martí Monteverde, professor de la Universitat de Barcelona, amb el curs ‘Comparative cities: travel literature as urban experience in Catalan culture’.

Salvador Cardús (Terrassa, 1954) és doctor en Ciències econòmiques, assagista i periodista. Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual n’ha estat degà entre el 2009 i el 2011. Ha investigat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l’anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals.

Ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Periodisme (1994), el Premi Serra i Moret de civisme (1995) i el Prize for Journalism de l’Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals (2009). Ha publicat nombrosos llibres, entre el quals destaquen El desconcert de l’educació (2000), Ben educats (2003), Els terrassencs del segle xx. Immigració, identitat i canvi (2005) i El camí de la independència (2010). És membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Salvador Cardús ha estat convidat a la Universitat de Stanford per impartir un curs de Sociologia del 27 de setembre al 8 de desembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"