Institut Ramon LLull

Roma celebra l’Any Llull amb una taula rodona i la presentació del nou estudi de Pere Villalba

Cultura.  Roma, 21/09/2016

La Universitat de Roma La Sapienza acollirà el 21 de setembre una jornada d’estudi sobre Ramon Llull emmarcada dins els actes commemoratius del setè centenari de la mort del pensador mallorquí. La jornada presentarà alguns aspectes del complex corpus lul·lià per tal d’estimular el públic italià no especialitzat a apropar-se a una figura d’una envergadura equiparable a la de Dante Alighieri. L’Instituto Cervantes de Roma també se sumarà als actes de l’Any Llull amb la presentació, el 27 de setembre, del primer volum del monumental estudi de Pere Villalba sobre la vida i obra de Llull.




La jornada d’estudi de la Universitat de Roma La Sapienza comptarà amb la participació d’especialistes en lul·lians com Maurizio Cambi (Università degli Studi di Salerno), Pietro Messa (Pontificia Università Antonianum), Sara Muzzi (Centro Italiano di Lullismo), Simone Sari (Centre de Documentació Ramon Llull), Letizia Staccioli (Institut d’Estudis Catalans), Isabel Turull (Sapienza Università di Roma).

Tancarà la jornada del 21 de setembre una lectura musicada de fragments de l’obra de Ramon Llull a càrrec de Tiziana Camerani i el pianista Stefano Chiani. Podeu consultar el programa complet en l’arxiu adjunt.

Per altra banda, la Sala Dalí de l’Instituto Cervantes de Roma acollirà el 27 de setembre una segona jornada d’estudi sobre Ramon Llull, que tindrà com actes centrals una taula rodona d’homenatge a Llull i la presentació del primer volum de la trilogia Ramon Llull. Vida i obres, un laboriós estudi del filòleg Pere Villalba que condensarà en 3.000 pàgines la vida del filòsof i pensador mallorquí, i que ha estat publicat gràcies a la col·laboració entre l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la fundació italiana Elsa Peretti.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"