Institut Ramon LLull

El Festivaletteratura de Màntua se suma als actes de commemoració de l’Any Llull

Cultura.  Màntua, 07/09/2016

El Festivaletteratura és una de les cites culturals més importants d’Itàlia i amb major repercussió en el panorama internacional. Durant cinc dies, a les acaballes d’estiu, la ciutat de Màntua acull cada any una sèrie de trobades i lectures amb escriptors de primera línia, que s’acompanyen de visites guiades, espectacles i concerts amb artistes d’arreu del món. La vintena edició del festival, que es durà a terme del 7 a l'11 de setembre, dedicarà un dels seus actes al pensament de Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort: ‘Raimondo Lullo: il mistico che amava la logica’.




Filòsof, matemàtic, místic, missionari i poeta, són moltes les perspectives des de les quals es pot enfocar Ramon Llull. Pare de la literatura catalana i per molts considerat el precursor del mètode computacional desenvolupat per Alan Turing, Llull va ser un dels primers a teoritzar sobre la importància del diàleg entre les religions monoteistes i a estudiar l’Alcorà per tal d’apropar-se al món musulmà. Venerat des de la seva mort com un sant, la seva obra (xifrada en 260 volums entre tractats, diàlegs filosòfics, poemes i novel·les) va ser rebuda amb entusiasme per personalitats com Descartes, Leibniz o Newton, i va ser assíduament estudiada pel poeta i matemàtic italià Giordano Bruno.

D’aquesta fascinant i polièdrica figura en parlaran Francesca D’Amato, que recentment ha traduït a l’italià el Llibre d’amic e amat, l’historiador Franco Cardini i Sara Muzzi, editora de la traducció italiana del Llibre del gentil e dels tres savis. ‘Raimondo Lullo: il mistico che amava la logica’ tindrà lloc el 7 de setembre a l’església San Barnaba de Màntua.

La vintena edició del Festivaletteratura se celebrarà a Màntua del 7 a l’11 de setembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"