Institut Ramon LLull

Àmplia representació catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia

Arquit. i disseny.  Venècia, 26/05/2016

Catalunya participa per tercera vegada a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, que obre les portes al públic el proper dissabte 28 de maig, i ho fa amb una presència molt destacada. Al projecte "Aftermath_Catalonia in Venice", comissariat pels arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljević i el cineasta Isaki Lacuesta, cal sumar-hi una vintena més d’estudis d’arquitectura catalans que participaran dins el pavelló espanyol, a l’exposició "Unfinished". A més, els estudis Barozzi / Veiga, Battle i Roig Arquitectes, Toni Gironès, i Cadaval & Solà-Morales han estat seleccionats per formar part de l’exposició central, "Reporting from the Front".




Els catalans Barozzi/Veiga, Batlle i Roig Arquitectes, Cadaval & Solà-Morales, i Toni Gironès formen part dels 88 estudis d’arquitectura d’arreu del món seleccionats per a l’exposició internacional, batejada amb el nom de "Reporting from the Front", i que ha estat comissariada pel xilè Alejandro Aravena, guanyador de la darrera edició del prestigiós premi Pritzker.

També són nombrosos els estudis d’arquitectura catalans que formen part del pavelló espanyol, que es presenta amb l’exposició “Unfinished”, on es recullen exemples d’obres dels darrers anys nascudes de la renúncia i de l’economia de mitjans, i que entenen l’arquitectura com un procés d’evolució constant i al servei de l’home. Dels 55 projectes que presenta “Unfinished”, 25 són obra d’estudis catalans i balears, amb noms com RCR Arquitectes, Josep Ferrando, Bosch.Capdeferro arquitectures o Toni Gironès.

A més, Catalunya serà present als Eventi Collaterali amb el projecte "Aftermath_Catalonia in Venice", comissariat per Jaume Prat i Jelena Prokopljević, i el cineasta Isaki Lacuesta, i impulsat per l'Institut Ramon Llull.

Quatre arquitectes catalans participaran a l’exposició internacional de la Biennal d'Arquitectura de Venècia

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"