Institut Ramon LLull

Ramon Llull ja té entrada de Viquipèdia en romanès, serbi i hongarès gràcies a la Viquimarató ‘Qui té por de Ramon Llull?’

Cultura.  13/05/2016

Una cinquantena d’estudiants d’arreu del món van participar a la viquimarató Qui té por de Ramon Llull?, organitzada per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb l’associació Amical Wikipedia. En total, es van ampliar i millorar una desena d’articles en diversos idiomes, destacant les versions en romanès, serbi i hongarès. Emmarcada dins les activitats programades per l’Any Llull, la viquimarató va tenir lloc l’última setmana del mes d’abril a diverses universitats d’Alemanya, Estats Units, Hongria, Irlanda, el Japó, Romania, Rússia, Sèrbia i Xile.




La viquimarató Qui té por de Ramon Llull? ha finalitzat amb uns resultats molt positius: s’han editat una desena d’articles en diversos idiomes, entre els que destaquen les versions en romanès, serbi i hongarès. Tot i que en general ja existien entrades en aquest idiomes, s’han pogut revisar, ampliar i millorar gràcies al treball dels estudiants i al suport bibliogràfic ofert pels seus professors. La Universitat de Constança, per exemple, es va encarregar de traduir a l’alemany alguns fragments de Fèlix o Llibre de meravelles, i la Pontificia Universidad Católica de Chile va traduir alguns versicles del Llibre d’Amic e Amat al castellà.

En total es van inscriure al projecte una cinquantena d’estudiants de les universitats de Constança (Alemanya), Massachussets (Estats Units), Szeged (Hongria), Maynooth (Irlanda), Hosei (Japó), Bucarest (Romania), Sant Petersburg (Rússia), Belgrad (Sèrbia), i la Pontificia de Chile (Xile). Al llarg de l’última setmana d’abril, es van trobar físicament a les seves respectives universitats per editar i traduir els articles sobre el filòsof mallorquí a la Viquipèdia.

En una primera fase, durant el mes de maig, els alumnes ja havien entrat en contacte amb l’obra Llull en sessions a les aules, així que l’activitat els va servir per posar en pràctica els coneixements apresos, sempre amb el suport de bibliografia de qualitat proporcionada pel seu professor de català. Segons Àlex Hinojo, director de projectes de l’associació Amical Wikimedia, ha estat “una bona manera que els estudiants de llengua i cultura catalanes de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l'exterior potenciïn i comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia en el marc d’un projecte educatiu, ensenyant al món allò que estan aprenent”.

La viquimarató forma part dels actes de l’Any Llull, que se celebra enguany per commemorar el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador mallorquí, i que ha programat prop de 300 activitats amb el propòsit de recuperar i difondre la seva obra.

La viquimarató Qui té por de Ramon Llull? va comptar amb la participació d'estudiants de català d’Alemanya, Estats Units, Hongria, Irlanda, el Japó, Romania, Rússia, Sèrbia i Xile

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"