Institut Ramon LLull

Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen el treball de La Poderosa, Paul Preston, Animal Religion i Za!

Cultura.  Barcelona, 09/02/2016

Els Premis Ciutat de Barcelona són convocats anualment per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors que hi treballen. En l’edició de l’any 2015, destaquen els premiats Óscar Guayabero en la categoria de Disseny; la companyia La Poderosa en la categoria de Dansa; Animal Religion en Circ; Pol López en la categoria de Teatre; el grup Za! en Música; i Paul Preston, en Projecció Internacional de la ciutat de Barcelona. 




Els premis els atorguen jurat independents de cada una de les vint categories que conformen els Premis Ciutats de Barcelona i estan dotats amb 6.000 euros. Es lliuraran el 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

En la categoria de Circ, la companyia Animal Religion ha estat premiada per l’espectacle Sifonòfor, que aporta una nova mirada a les gramàtiques del circ mitjançant un treball col·lectiu de naturalesa multidisciplinària.

En la categoria de Teatre, el guardonat ha estat l’actor Pol López, per la construcció del personatge de Christopher a l’obra El curiós incident del gos a mitjanit, a les ordres de Julio Manrique, al Teatre Lliure de Barcelona.

En Dansa, s’ha reconegut el treball de Bea Fernández i Mònica Muntaner, que són al capdavant de La Poderosa, per la producció del cicle Hacer Historia(s), per la seva tasca d’experimentació, recerca i la recuperació d’una història recent i per la seva perseverança que durant 15 anys ha acompanyat l’evolució del teixit artístic de la ciutat

En Disseny, s’ha premiat l'exposició del Museu del Disseny Disseny per viure, comissariada pel paradissenyador Óscar Guayabero, per posar l’èmfasi sobre un tema actual en el disseny mundial i adreçada a tots els públics.

En Música, el jurat ha distingit el grup Za!, pel treball Loloísmo, per la presentació que en van fer a la Fabra i Coats i per la tasca continuada en matèria pedagògica i de divulgació.

El premi a la  Projecció Internacional de la Ciutat de Barcelona ha estat per a Paul Preston, per la seva significativa trajectòria d’abast internacional com a historiador; el compromís amb la recuperació de la memòria històrica, i amb la donació el 2015 del seu arxiu al Monestir de Poblet. 

Podeu consultar la llista completa dels guardonats en el següent enllaç.

L’Institut Ramon Llull col·labora regularment en la promoció internacional de la producció cultural catalana de qualitat en àmbits com el teatre, la dansa, el cinema, la música i el disseny

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"