Institut Ramon LLull

El Dalí Museum de Florida ensenya la relació entre Salvador Dalí i Walt Disney

Arts.  Saint Petersburg, 23/01/2016

El Dalí Museum de Saint Petersburg, a Florida, acull del 23 de gener al 12 de juny l’exposició Disney and Dalí: Architects of the Imagination, que repassa els lligams afectius i professionals entre dos dels artistes més reconeguts i innovadors del segle XX. A part d’establir una llarga amistat basada en una admiració mútua, Salvador Dalí i Walt Disney van realitzar conjuntament un curtmetratge d’animació, Destino, i van desenvolupar la idea d'una pel·lícula inspirada en El Quijote que mai van arribar a portar a terme.




L’exposició Disney and Dalí: Architects of the Imagination explica a través d’una gran col·lecció multimèdia – amb pintures originals, pel·lícules d’arxiu, correspondències, fotografies i mostres d’àudio, entre d’altres- la història de la sorprenent aliança entre l’excèntric pintor català i el gran innovador del cinema d’animació nord-americà.

Salvador Dalí i Walt Disney es van conèixer a Califòrnia a mitjans de la dècada de 1940, quan els dos ja eren artistes de reconegut prestigi internacional, i des de llavors van establir una llarga amistat que els duria a intercanviar opinons sobre els seus propis universos creatius, la semblança dels quals es veu reflectida en l’exposició, i a provar de desenvolupar dos projectes cinematogràfics conjunts: el curtmetratge Destino, que va veure la llum després de la mort dels dos artistes, i una pel·lícula inspirada en El Quijote que mai es van acabar portant a terme.

Disney i Dalí: Architects of the Imagination està coorganitzada per The Walt Disney Family Museum i The Dalí Museum, amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres i els Walt Disney Studios. El seu comissari és el cineasta Ted Nicolaou.

L’exposició es pot visitar del 23 de gener al 12 de juny al Dalí Museum de la ciutat de Saint Petersburg, als Estats Units

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"