Institut Ramon LLull

La companyia de teatre Atresbandes recorre el Regne Unit per representar-hi 'Locus Amoenus'

Escèniques.  Londres, 25/01/2016

La companyia Atresbandes emprèn una gira pel Regne Unit per representar l’espectacle Locus Amoenus a deu teatres del país, començant a la ciutat de Bath el 25 de gener i acabant a Londres el 5 de març. Els darrers anys, Atresbandes ha anat consolidant el seu nom entre el públic britànic: amb l’obra Solfatara van rebre el Primer Premi i el Premi del Públic al Be Festival de Birmingham l'any 2012, i van ser finalistes al presigiós Total Theatre Award del Fringe d’Edimburg l’any 2013.




Locus Amoenus, etimològicament “lloc idíl·lic” o “lloc amè”. Es tracta d’un tòpic literari llatí que vol reflectir un lloc idealitzat de seguretat i confort. La peça presenta una petita ficció en la que dos homes i una dona coincideixen durant una hora en el vagó d’un tren amb un destí incert. Inspirada en el relat El Túnel de Friedrich Dürrenmatt i en la pel·lícula Europa de Lars Von Trier, aquesta situació serveix de teló de fons per posar en relleu els paradisos promesos que ha tingut la generació dels components de la companyia i, en conseqüència, les seves contradiccions.

Atresbandes neix de la unió de Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo. Els tres van entrar en sintonia a les aules de l'Institut del Teatre de Barcelona i van fer el seu primer pas l'any 2008 amb la peça El Señor Arreglos, inspirada en la figura i obra de Raymond Carver. El seu tercer projecte, Solfatara, els va donar una gran projecció internacional, gràcies al 1r Premi del Jurat i el Premi del Públic al Be Festival de Birmingham, així com també el Premi a la Millor Direcció i Millor Actor a l'Skena Up Festival de Pristina (Kosovo).

Actualment, la companyia es troba de gira amb el seu quart espectacle, Locus Amoenus, i preparant el seu proper projecte, All in, que s’estrenarà l'abril del 2016 en el marc del Festival VIVA de Manchester, en coproducció amb el centre d'art contemporani HOME.

 

Atresbandes: Locus Amoenus

25.01.16 Bath / Bath spa live

26.01.16 Bedford / The place

28.01.16 Salford / The lowry

29.01.16 Canterbury / Gulbenkian

30.01.16 Coventry / Warwick arts centre

31.01.16 Leeds / Hub

06.02.16 Poole / Lighthouse

11.01.16 Halifax / Square chapel

12.02.16 Derby / Derby theatre

03.03.16 London / Camden people’s theatre

05.03.16 London / Camden people’s theatre

La companyia serà al Regne Unit del 25 de gener al 5 de març per fer 11 representacions de l’obra Locus Amoenus

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"