Institut Ramon LLull

Dos concerts a Nova York inauguren els actes commemoratius del centenari de la mort d’Enric Granados

Música.  Nova York, 08/12/2015

La coincidència del centenari de la mort del pianista i compositor Enric Granados, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017, ofereix una oportunitat immillorable per redescubrir les importants contribucions que l’artista català va fer al món de la música. Dos concerts a l’Instituto Cervantes i a la Hispanic Society of America de Nova York, els propers 8 i 10 de desembre, inauguren uns actes que s’allargaran fins el 2017 i que portaran la figura de Granados per tot el món.




El primer concert, Song and Dance Music by Enrique Granados, tindrà lloc el dia 8 de desembre a l’Instituto Cervantes de Nova York, de la mà de la soprano Belén Gómez, la mezzosoprano Anna Tonna, el pianista Borja Mariño i la ballarina Anna de la Paz.

Dos dies més tard, el 10 de desembre, la Hispanic Society of America de Nova York acollirà el concert Vocal and Dance Works by Enrique Granados, una altra vegada amb la soprano Belén Gómez, la mezzosoprano Anna Ronna, el pianista Borja Mariño i la ballarina Anna de la Paz, i també amb el baríton Gustavo Hawalli i la cornista Diane Lesser.

Aquest dos actes, els primers d’una llarga llista que s’anirà celebrant durant els anys 2016 i 2017, pretenen redescubrir i reavaluar les importants contribucions de Granados al món de la música, i posar de manifest els lligams entre la seva Catalunya natal i la ciutat de Nova York, on Granados va ser fervorosament aclamat i on va arribar a oferir concerts a la Casa Blanca i a la Metropolitan Opera.

Nascut a Lleida l’any 1867, Enric Granados va estudiar piano a Barcelona i a París. Va guanyar prestigi com a pianista i popularitat a Espanya principalment per les seves contribucions al gènere de la sarsuela. A banda d’aquestes, d’entre la seva obra destaca l’òpera Goyescas, derivada de les seves peces per a piano inspirades en les pintures de Goya i que va ser interpretada a la Metropolitan Opera de Nova York, les dotze Danzas españolas i els set Valses poéticos.

Va morir l’any 1916 en el naufragi de la nau Sussex, al canal de la Mànega, en ser torpedinada per l'armada alemanya en el transcurs de la Primera Guerra Mundial. Havia rebut l'Orde de Carles III i la Legió d'Honor francesa.

Podeu consultar una llista parcial dels actes programats durant els anys 2016 i 2017 visitant el següent enllaç.

Un comitè internacional està treballant per acabar de definir els esdeveniments que faran sentir la música de Granados a països com els Estats Units, Espanya o el Japó

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"