Institut Ramon LLull

Focus català de curtmetratges d’animació al Cinanima de Portugal

Cinema.  Espinho, 12/11/2015

La 39ena edició del festival de cinema d’animació Cinanima de Portugal, que se celebra del 9 al 15 de novembre a Espinho, acull un focus català amb la projecció d’una vintena de curtmetratges. També ha organitzat una exposició de fotografies per commemorar el 70è aniversari de l’estrena de la pel·lícula d’animació català Garbancito de la Mancha, el primer en color de tot Europa.




El focus de curts d’animació català contempla la programació de més d’una vintena de curtmetratges realitzats a Catalunya, entre els quals s’exhibiran Les fulles seques d’Eulàlia Pagès i Apeman de Juan Carlos Concha. El focus tindrà lloc el dia 12 de novembre i ha estat comissariat per Jordi Artigas, dissenyador gràfic i historiador de cinema, que també ha estat convidat a ser membre del jurat de la secció oficial d’aquesta edició.

Els guanyadors dels premis de les seccions de Cinanima opten automàticament al concurs europeu de millor film d’animació Cartoon d’or organitzat per la European Association of Animated Film. D’altra banda, el guanyador del Gran Premi Cinanima opta al  pre-concurs de nominacions pels Òscars de l’Acadèmia d’Hollywood.

La retrospectiva de curmetratges porta per nom Catalonia – An historical overview

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"