Institut Ramon LLull

La Universitat de Perpinyà acull el VII Congrés Internacional de l’AFC, centrat en la Catalunya del Nord

Pensament.  Perpinyà, 23/10/2015

L’Association Française des Catalanistes (AFC) celebra, cada dos anys, un congrés que explora detingudament un dels territoris dels Països Catalans. Aquesta edició, la setena, se celebra els dies 23 i 24 d’octubre i reuneix investigadors i acadèmics per debatre sobre la Catalunya del Nord.




La setena edició del Congrés Internacional de l’AFC té com a temàtica principal la Catalunya del Nord. Parteix de la premisa que el territori nord-català, per la seva situació geopolítica, té la particularitat de ser alhora pont i marge: aquest fet té unes repercussions indiscutibles en les modalitats lingüístiques del territori i també en el futur de la llengua i les reivindicacions ‘locals’.

Així, el congrés congrega durant dos dies investigadors i acadèmics per discutir sobre les realitats i els imaginaris, tant socials com lingüístiques, que s’han format al voltant d’aquest territori tan característic, tenint present que sempre ha actuat com a cruïlla dels Països Catalans –Principal i Andorra- amb Occitània i França, i que per tant moltes d’aquestes realitats i imaginaris són compartides.

Com ja va passar a l'edició anterior, d’aquest congrés s’espera que en surti, posteriorment, un volum que reculli un balanç dels actes celebrats i que per tant pugui funcionar com a document de consulta.

El Congrés l’organitza l’Association Française des Catalanistes (AFC) amb col·laboració amb la Université de Perpignan Via Domitia (UPVD) i amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Amb l’Institut Ramon Llull com a principal col·laborador

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"