Institut Ramon LLull

CA
EN
ES

Menú

transparència
Notícies / Actualitat

Mitjants de comunicació

Cercador

Scott Shanahan formarà part del programa de traductors emergents de l’ALTA

Literatura.  Nova York,  15/09/2015

El traductor de català i castellà establert a Nova York, Scott Shanahan, és un dels tres aprenents escollits entre més de 60 candidats per formar part del programa ALTA Emerging Translator Mentorship 2015-2016, de l’Associació Americana de Traductors Literaris. El seu mentor serà Ronald Puppo, professor de traducció a la Universitat de Vic. Els aprenents presentaran els seus projectes el dissabte 31 d’octubre. El programa s’organitza en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, la French Embassy Books Office i el Polish Cultural Institute New York.




L’American Literary Translators Association (ALTA) ha anunciat els tres aprenents seleccionats entre més d’una seixantena de candidatures per participar en el seu programa de joves traductors emergents del curs inaugural 2015-2016. Els traductors escollits són Scott Shanahan, del català; Joyce Zonana, del francès; i Anna Zaranko, del polonès.

Scott Shanahan és un traductor de català i castellà de Brooklyn, Nova York. Actualment està treballant en una col·lecció de prosa poètica surrealista de Mercè Rodoreda. Els seus interessos lectors inclouen històries sobre la intersecció entre comunitat i classe social, i no només pel fet que ara n’està escrivint una ell mateix. Shanahan va participar al programa de creació i traducció literària Word for Word, organitzat per la prestigiosa School of the Arts de la Universitat de Columbia i  la UPF-idEC, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i la Fundació Han Nefkens. Shanahan va ser un dels dos estudiants de Columbia que van venir a Barcelona en la primera part de l’intercanvi cultural. 

Les altres dues aprenents seleccionades són Joyce Zonana, traductora del francès, i Anna Zaranko, del polonès. Tots tres traductors emergents presentaran la seva feina realitzada durant el programa el dissabte 31 d’octubre de 13h a 14h al Café Passé de Tucson, Arizona, com a part de la conferència ALTA 38: Translation & Traffic.

Els mentors del programa del curs 2015-2016 són Ronald Puppo (català), Alyson Waters (francès) i Bill Johnston (polonès). Aquestes tutories són ofertes per l’ALTA en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, la French Embassy Books Office i el Polish Cultural Institute New York.

Ronald Puppo serà doncs el tutor de Scott Shanahan. Puppo és professor associat de llengua anglesa i traducció a la Universitat de Vic, on imparteix classes des de 1994. És autor de la primera antologia en llengua anglesa de Verdaguer. Ara mateix prepara un volum de selecció de poesia i prosa de Joan Maragall. Puppo també va dirigir el taller de traducció literària català-anglès del darrer Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària de l’Institut Ramon Llull.

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

Un consorci de:

Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. 


Política de cookies

Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s’emmagatzemen al dispositiu de l’usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s’instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l’idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. En aquest sentit utilitzem cookies de Google Analytics. Això ens permet:

Pot obtenir més informació sobre Google Analytics a www.google.com/analytics/. Per controlar la recopilació de dades amb finalitats analítiques per part de Google Analytics, pot anar a https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Vostè pot revocar el consentiment a la utilització de cookies eliminant-les per mitjà de les opcions que li ofereix el seu navegador.

Si desitja rebre informació addicional sobre l’activitat de les empreses de publicitat a Internet i sobre com eliminar les seves dades dels registres d'aquestes empreses, li recomanem la visita de www.networkadvertising.org.

Gestionar les galetes al meu navegador

Vostè pot configurar el seu navegador per tal que l’informi prèviament de la possible instal·lació de cookies. També podrà optar per tal que es suprimeixin automàticament un cop es tanqui el navegador, equip o dispositiu. Pot trobar informació sobre com fer-ho a: