Institut Ramon LLull

Arrenca el cicle de conferències paral·leles a l’exposició Arquitectures Empeltades a Fabra i Coats

Arquit. i disseny.  Barcelona, 07/07/2015

Aquest dimarts 7 de juliol arrenca a Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona el cicle de conferències “A l’entorn de l’arquitectura de Josep M. Jujol”. Aquestes conferències són una activitat paral·lela a la mostra Arquitectures Empeltades que el Centre acull des del 21 de maig fins al 31 d’agost. 




El cicle de conferències, que tindrà lloc al llarg de tres dimarts de juliol a les 19h,té un doble objectiu: d’una banda recuperar l’actualitat de l’arquitecte Josep M. Jujol, autor de l’obra a partir de què arrenca l’exposició que es mostra a la tercera planta de les instal•lacions de la Fabra i Coats, exposició itinerant que té l’origen en el pavelló Arquitectures empeltades/Grafting Architecture que ha representat Catalunya a la 14 edició de la Biennale d’Architettura di Venezia dins els Eventi Collaterali. I de l’altra aprofundir en els temes que ens ajuden a aproximar-nos al seu univers, la seva obra.

 

Dimarts 7 de juliol de 2015, 19:00h

Jujol i Arquitectures Empeltades

Josep Torrents i Alegre, comissari de l’exposició

Sobre Jujol i l’empelt. Sobre la pertinència d’un concepte viu i contemporani. Sobre la capacitat de trobar les arquitectures empeltades en altres moments i geografies d’arreu. Sobre la idea d’una llista inacabada. Sobre altres orígens de l’exposició.

 

Dimarts 14 de juliol de 2015, 19:00h

Jujol i el paisatge

Roger Miralles i Jori

Sobre les relacions afectives amb el territori, els animals, les pedres. Sobre la importància de les pedres a Vistabella, dels insectes a la casa Bofarull, d'allò que ve del cel -coloms- al cimbori de la catedral de Tarragona, o potser de com els peixos s'apoderen del Metropol o de com la representació d'un lloc en construeix un altre a Montferri.

 

Dimarts 21 de juliol de 2015, 19:00h

Jujol i la Casa Bofarull

Guillem Carabí Bescós, comissari adjunt

Sobre la reforma d’una casa pairal que esdevé la reforma d’un lloc. Sobre la humilitat de les coses quotidianes i la insolència de les experimentacions plàstiques a la casa Bofarull. Sobre la transformació com a procediment. Sobre l’acumulació del temps. Sobre la localitat i l’extemporaneïtat en l’arquitectura jujoliana.

 

Coordinador del cicle: Guillem Carabí Bescós

 

x01z14

Tindran lloc tres dimarts de juliol a les 19h

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"