Institut Ramon LLull

L’exposició d’arquitectura catalana i balear ‘Vogadors’ es podrà veure ara a Carcassona

Arquit. i disseny.  Carcassona, 02/05/2015

El projecte ‘Vogadors’, que l’Institut Ramon Llull va portar a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2012 per representar Catalunya i les Illes Balears, es podrà visitar ara al Consell d’Arquitectura, d’Urbanisme i del Medi Ambient de Llenguadoc-Rosselló a Carcassona del 4 de maig al 28 d’agost. Aprofitant l’avinentesa, un dels comissaris de l’exposició, l’arquitecte català Jordi Badia, serà el dia 2 de juny a l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura de Tolosa on oferirà un taller i una conferència als estudiants de tercer curs. El mateix dia també participarà en un debat sobre l’arquitectura catalana i balear actual a la Maison de l’Architecture et de l’Environnement de Carcassona.




‘Vogadors’ és un projecte que recull l’obra de nou joves arquitectes catalans i balears, comissariat per Jordi Badia i Félix Arranz. Els treballs seleccionats coincideixen en la voluntat de posar l’arquitectura al costat de la gent, sense voler destacar en l’espai i optimitzant en mitjans per una qüestió ètica. La mostra documenta una arquitectura sòbria de gran senzillesa material, però d’una enorme sofisticació tècnica i intel·lectual, i dotada d’un fort component ètic i social capaç de construir amb una conscient permeabilitat amb el seu entorn, les persones i la vida, sense renunciar als valors més abstractes i plàstics de l’emoció.

Les 9 obres que conformen el projecte són:

* Casa College, de Bosch Capdeferro Arquitectures

* Casa a Bunyola, de Francisco Cifuentes

* Llar d’infants de Pratdip, de Núria Salvadó i David Tapias

* Casa per a tres germanes, de Blancafort Reus Arquitectura

* La Seca, de Meritxell Inaraja

* Can Ribas, de Jaime J. Ferrer Forrés

* Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, d’Arquitecturia

* Ampliació de l’Institut Josep Sureda i Blanes, de SMS Arquitectos

* Escola d’art i disseny a Amposta, de David Sebastian i Gerard Puig

Amb aquest projecte, Catalunya i les Illes Balears van participar per primera vegada a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, dins dels Eventi Colateralli, un esdeveniment que se celebra des de l’any 1980 i que en l’actualitat s’alterna amb la Biennal d’Art. La proposta de Badia i Arranz va ser seleccionada per un jurat independent nomenat per l’IRL d’entre 45 projectes rebuts.

Un projecte de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"