Institut Ramon LLull

Jordi Puntí conversarà sobre literatura amb els estudiants de la Universitat de Massachusetts

Literatura.  Massachusetts, 17/04/2015

Jordi Puntí és l’encarregat de donar el tret de sortida de la Catalan Week de Massachusetts. El dia 17 d’abril impartirà una classe sobre literatura i ciutat al programa d’estudis catalans i literatura comparada de la Universitat de Massachusetts (UMass). Aquest 2015, l’escriptor de Manlleu gaudeix de la beca Cullman Center a la New York Public Library (NYPL), on treballa en la recerca per al seu proper llibre sobre el músic Xavier Cugat.




La Catalan Week de Massachusetts, organitzada per la UMass, tindrà lloc aquest any del 17 al 21 d’abril. L’encetarà l’escriptor Jordi Puntí, que actualment resideix a Nova York com a investigador becat del Cullman Center a la NYPL. És el primer autor català que compta com a fellow del programa internacional per a acadèmics i escriptors, i ha estat seleccionat entre 288 aspirants. En una lliçó en anglès sobre literatura i ciutat titulada ‘On Novels, Translations and Journalism’, Puntí parlarà sobre les interseccions de la traducció i la redacció creativa i periodística. Serà la manera de celebrar el Sant Jordi a la UMass, el dia 17 d’abril a les 16h. Després de la classe es farà una cerimònia de lliurament de premis i la lectura d’Avui sóc orgullosa del meu temps en homenatge a Montserrat Abelló. El dia de Sant Jordi, Puntí serà a Nova York per debatre amb Colm Tóibín l’obra de Josep Pla

Coincidint també amb la celebració de Sant Jordi, la universitat projectarà el darrer film del cicle de cinema català, Barcelona, abans que el temps ho esborri (2011) de Mireia Ros. La sessió comptarà amb un debat introductori amb Carmen Santamaría i Albert Asunción. Serà l’acte que servirà de cloenda tant del cicle de cinema com de la Catalan Week. La Universitat de Massachusetts forma part de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior coordinada per l’Institut Ramon Llull.

L’acte s’inclou en el programa de la Catalan Week a Massachusetts

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"