Institut Ramon LLull

Paul Celan aterra a Mèxic de la mà d’Arnau Pons

Literatura.  Ciutat de Mèxic, 15/04/2015

El poeta i traductor Arnau Pons presentarà el seu llibre Celan, lector de Freud a Ciutat de Mèxic el dia 15 d’abril, i protagonitzarà una tertúlia literària al voltant de l’obra de Paul Celan el dia 18 del mateix mes. 




La primera cita d’Arnau Pons a Mèxic serà a la Universidad Iberoamericana de Ciutat de Mèxic. El poeta, traductor i editor de poesia de Felanitx (Mallorca) presentarà el seu llibre Celan, lector de Freud, que acaba de publicar l’editorial Herder México per al món llatinoamericà (una primera edició ja va ser publicada l’any 2006 per l’editorial mallorquina Lleonard Muntaner). El volum és la transcripció d’una conferència impartida a l’Institut del Camp Freudià de Barcelona el maig de 2003. Pons hi ressegueix el rastre de Freud en la poesia de Celan i analitza en profunditat quatre poemes de l’escriptor. La presentació del llibre anirà a càrrec de la doctora Gloria Prado i del professor Iván Méndez González. Serà a l’auditori Ángel Palerm Vich de la Universidad Iberoamericana el dimecres 15 d’abril d’11h a 12h.

El dissabte 18 d’abril, a les 16h, hi haurà una tertúlia hermenèutica a la sala de lectura de Herder México. Pons, especialista en l’obra de Celan, farà un viatge per la poesia com a transició, com un viatge per la llengua, com a traducció. El viatge partirà de l’alemany, de la poesia de Celan, i conclourà en llengua espanyola, a la traducció de Pons. Es farà una lectura expeditiva, guiada per Pons, de la poesia de l’autor alemany, considerat un dels més importants de després de la Segona Guerra Mundial. Després de la lectura es podrà conversar i debatre amb l’autor de Celan, lector de Freud, “una manera diferent de comprendre l’obra poètica de Paul Celan”, com defineix l’editorial. Aquest acte està organitzat per l’Editorial Herder en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

  

Presentació llibre Celan, lector de Freud, d’Arnau Pons

Dimecres 15 d’abril a les 11h

Auditori Ángel Palerm Vich

Universidad Iberoamericana, Ciutat de Mèxic

 

Tertúlia literària i lectura de poesia

Dissabte 18 d’abril a les 16h

Sala Herder

Tehuantepec, 50. Roma Sur. 06760 Ciutat de Mèxic

L’Institut Ramon Llull dóna suport als actes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"