Institut Ramon LLull

Projecte ‘Anada-Tornada/Aller-Retour’, el seminari de traducció de poesia catalana i quebequesa

Llengua.  Barcelona, 09/04/2015

Barcelona acull la novena edició d’aquest projecte que fa confluir creadors catalans i quebequesos. L’Institut Ramon Llull serà la seu de la inauguració de les jornades, el dijous 9 d’abril. Els actes seguiran tot el cap de setmana a l’Institut Français i a la llibreria Jaimes. 




El projecte Anada-Tornada va sorgir el 2005 com una forma d’intercanvi permanent entre els creadors de Catalunya i el Quebec. La primera edició va ser organitzada per Alliance Française de Sabadell i Cafè Central, per part catalana, i per la Maison de la Poésie de Montréal per part quebequesa. Des d’aleshores, s’ha anat celebrant alternativament a Sabadell i Mont-real. Enguany és la primera vegada que se celebra a Barcelona i l’Institut Ramon Llull participa activament de l’organització.

Dijous 9 d’abril a les sis de la tarda hi haurà la inauguració de les jornades a la seu de l’Institut Ramon Llull (Diagonal, 373). Els parlaments aniran a càrrec del director de l’IRL, Àlex Susanna, i de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. Tot seguit hi haurà les ponències sobre poesia catalana i quebequesa per part de Diane Régimbald i d’Antoni Clapés. L’acte inaugural estarà obert a tothom.

Durant el cap de setmana també hi haurà activitats repartides a diferents punts de la ciutat. L’Institut Français acollirà les jornades de treball amb els poetes Nicole Brossard, Élise Turcotte, Odile Arqué, Marc Romera, i l’equip de traductors. Dissabte al vespre, a les 19.30h, a la llibreria Jaimes hi haurà una lectura dels treballs de traducció fets durant les jornades de treball i a continuació un concert de jazz amb el guitarrista Paolo Tomaselli. Aquesta activitat també està oberta al públic. Per últim, diumenge 12 d’abril es farà un passeig literari per la Barcelona vella de la mà de la filòloga Maria Nunes. 

Les jornades tindran lloc del 9 al 12 d’abril amb la participació de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"