Institut Ramon LLull

‘Born’, la pel·lícula de Claudio Zulian, seleccionada al New York City International Film Festival

Cinema.  Nova York, 04/05/2015

La pel·lícula catalana Born (2014) competirà a la selecció oficial del New York City International Film Festival en la categoria de llargmetratges i es projectarà com a World Premiere el 4 de maig. El festival se celebra del 30 d’abril al 7 de maig.




Born (2014), el film de Claudio Zulian, ha estat inclòs en la selecció oficial del New York City International Film Festival (NYCIFF). Participarà en la categoria de Narrative Feature Films (llargmetratges de ficció) i també se’n farà una projecció amb l’etiqueta de World Premiere (estrena mundial), encara que la cinta ja s’ha pogut veure a les sales catalanes. Serà, però, la primera vegada que surt a l’estranger, tot i que també té prevista una presentació a Londres el proper mes d’agost, com a mostra del cicle bimestral de cinema en català Catalan Avant-Garde, que organitza l’Institute of Contemporary Arts (ICA) de Londres en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

La producció la dirigeix el realitzador Claudio Zulian, nascut a Pàdua (Itàlia) però barceloní des de fa anys. La trama està protagonitzada per Marc Martínez, Vicky Luengo, Josep Julien i Mercè Arànega. Està inspirada en el llibre La ciutat del Born de l’historiador Albert Garcia Espuche. 

 

LA PEL·LÍCULA

Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies del calderer Bonaventura Alberni (Marc Martínez), de la seva germana Mariana (Vicky Luengo) i del ric comerciant Vicenç (Josep Julien), amb qui els dos tenen comptes pendents. Bonaventura és desallotjat a causa de l’especulació immobiliària. Creu que entén les noves normes del joc i decideix treure’n partit. Mariana, una jove vídua, ha de començar de nou des de zero. Descobreix el poder de la seva bellesa, però la imatge de dona forta que es construeix és també una trampa. Vicenç, un ric empresari, inverteix tota la seva fortuna i les seves relacions en un gran negoci. Arriba a ser encara més ric, però la seva posició es torna més fràgil, ja que la guerra s’apropa.

Tots tres van viure a principis del segle XVIII al desaparegut barri del Bornet de Barcelona. Històries reals basades en el treball de documentació fet per l’historiador Albert Garcia Espuche, i que prenen vida sota la direcció de Claudio Zulian. Tres persones confrontades a un temps d’enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes. Cada un dels personatges protagonitza una de les tres parts en què es divideix el film. Les tres parts se succeeixen una a l’altra en el temps. 

El festival de cinema té lloc del 30 d’abril al 7 de maig

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"