Institut Ramon LLull

La Fura dels Baus escenifica ‘Elektra’ a la Capital Europea de la Cultura

Escèniques.  Umeå, Suècia, 14/08/2014

La Fura dels Baus és la companyia encarregada de l’escenificació de l’òpera Elektra, que es representarà a la Capital Europea de la Cultura d’aquest any, la ciutat sueca d’Umeå. La producció és fruit de la col·laboració entre el grup de teatre català i la companyia local d’òpera Norrlandsoperan. La funció es realitzarà a l’aire lliure i estarà dirigida pel català Carlus Padrissa.




Els visitants de l’Umeå 2014 poden escollir entre cinc dates durant el mes d’agost per veure l’espectacle, en concret, entre els dies 14, 16, 19, 21 i 23. Elektra és una òpera d’un sol acte, obra del compositor alemany Richard Strauss, que en aquesta ocasió estarà dirigida per Carlus Padrissa, un dels sis directors artístics de La Fura dels Baus. Entre els altres membres del grup de teatre català, Mireia Romero serà la coreògrafa de l’espectacle i Clara Sullà serà l’encarregada del vestuari i el maquillatge.

La representació a Umeå serà una de les activitats més destacades del festival, organitzat per la Unió Europa i que aquest any té lloc a la ciutat sueca des del mes de gener. Elektra, que és també la producció més gran que ha fet mai la companyia Norrlandsoperan, comptarà amb la participació de 73 músics i un gran nombre d’extres. L’òpera d’Strauss parla del personatge mitològic grec d’Electra i la seva família i està basada en l’obra homònima de Sòfocles.

La funció es durà a terme gràcies al suport del Consell d’Arts de Suècia, Lerstenen, Umestan Företagspark i l’Institut Català de les Empreses Culturals. La participació catalana a la Capital Europea de la Cultura coincideix amb la també presència de Catalunya al proper Stockholm Culture Festival i a la Fira del Llibre de Göteborg, de la mà de l’Institut Ramon Llull.

Es faran cinc funcions de l’òpera de Richard Strauss

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"