Institut Ramon LLull

PSIRC: ‘La nostra tècnica es basa en fer que el moviment sembli segur, tranquil i suau per poder transmetre emocions’

Escèniques.  Avinyó, 10/07/2014

Des de 2011, PSIRC, trio d'artistes de circ, re-inventa el llenguatge mitjançant una barreja íntima i espectacular. Acrometria, l’espectacle que la companyia presenta a Avignon à la Catalane és un encontre pertorbador i esperançador. En pocs minuts, el trio ens transporta al seu univers espectacular, divertit, lleuger i profund. Acrometria, estudia la distància entre la psique i les infinites realitats. Un triangle emocional, metafòric i abstracte, on es pot jugar a crear noves geometries humanes. És l'abraçada entre el risc físic i la ingenuïtat de l'ànima, és geometria d'emocions. 




Què voleu transmetre amb Acrometria?

Amb Acrometria volem que el públic senti i comparteixi amb nosaltres  les emocions que sentim en escena. Volem transmetre sentiments i emocions diverses a partir d'una història abstracta que ens porta un missatge esperançador de la vida.

El vostre és un projecte molt físic i exigent. Requereix una preparació específica? Era aquesta la vostra idea inicial?

No teníem una idea inicial molt concreta i tancada d'espectacle. Teníem clar que volíem utilitzar les tècniques de circ com a mitjà per expressar emocions i sentiments. Per això, vam fer una investigació del moviment i de les tècniques de circ i aquest és el resultat. Referent a la preparació física específica, totes les tècniques de circ la requereixen, el cos ha d'estar entrenat i fort per a poder investigar, fer i provar moviments amb risc i fer-los de la manera més segura i comfortable. La nostra investigació del moviment i de la tècnica de circ  es basa en aquesta premissa; fer que el moviment, encara que comporti molt de risc, sembli segur, tranquil i suau per així poder transmetre emocions sense tenir el risc sempre en primer pla. I per poder fer això necessites entrenament.

L’espectacle forma part del projecte “Autopistes: Circus dissemination”. Com valoreu aquest projecte de circ internacional impulsat en part des de l’IRL?

Valorem el projecte positivament. És un projecte que pot ajudar molt a les companyies a treballar en circuits internacionals i donar-se a conèixer a l'estranger.

Com valoreu la situació del sector del circ a Catalunya?

Nosaltres no tenim cap bolo a Catalunya. Amb això ja estem dient força coses. Som una companyia emergent que, per sort, en aquests moments de crisi estem treballant bastant, però tot ens surt fora de Catalunya i d'Espanya. Creiem que és trist que després d'una temporada on semblava que  es procurava pel circ català i on semblava que les polítiques culturals ajudaven al sector, s'hagi retrocedit d'aquesta manera pel poc pressupost que s'inverteix en circ avui en dia. A  nosaltres ens agradaria poder treballar molt més a casa i poder mostrar a la nostra societat tot allò que el circ és per a nosaltres, ens agradaria sentir que tenim una política cultural que ens  acompanya com a artistes, ens agradaria que hi hagués més festivals per Catalunya. Perquè a Catalunya, malgrat que les condicions per voler dedicar-te professionalment al món del circ són complicades, hi ha molts artistes que segueixen lluitant i creient en la cultura i el circ, i tots aquests artistes han de marxar i/o actuar fora de casa per sentir reconeixement en allò que fan.

Quines expectatives teniu de cara Avignon à la Catalane?

Estem contents d'anar a Avinyó perquè l'espectacle tindrà molta visibilitat. Per a nosaltres, que som una companyia emergent, és una gran oportunitat per donar-nos a conèixer i poder entrar dins de circuits francesos.  

 

x04z13

Presenten l’espectacle Acrometria dins d’Avignon à la Catalane

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"