Institut Ramon LLull

‘Focs d’artifici’ del compositor Ferran Cruixent s’interpreta a Àustria i Alemanya

Música.  Àustria, Alemanya, 18/06/2014

El dia 18 de juny el concert per a Percussió i Orquestra Focs d’artifici composat per Ferran Cruixent s’interpretarà a Weimar (Alemanya) i Wels (Àustria). Casualment els dos concerts es realitzen el mateix dia i a la mateixa hora. Des del 2008 la peça del compositor català s’ha interpretat en més de 30 ocasions a Europa i Àsia i el mes de novembre passat també a l’Amèrica del Sud.




Aquesta és la primera vegada que la composició ‘Focs d’artifici’  és representada a Àustria i el concert tindrà lloc a Wels, població del nord del país. La peça serà interpretada per la  Symphonieorchester Wels, amb Sabien Pyrker a la percussió i Walter Rescheneder com director. Per altra banda, el concert a la ciutat alemanya de Weimar serà interpretat per l’Orchester der Hochschule für Musik Franz Liszt  i comptarà amb Alejandro Coello Calvo a la percussió i amb la direcció de Nicolás Pasquet. Focs d'artifici ha estat inclosa com a obra de repertori al prestigiós concurs ARD de Munic del proper setembre 2014, del Bayerischer Rundfunk, fet que la converteix en una obra de repertori de referència en el món de la percussió a la música contemporània.

El compositor i pianista Ferran Cruixent va néixer a Barcelona l'any 1976. Es va formar al Conservatori Superior de Música de Barcelona i posteriorment amplià estudis a la Hochschule für Musik und Theater München d’Alemanya, on estudià composició amb Dieter Acker i composició per a cinema i televisió amb Enjott Schneider. El seu repertori inclou obres per a instrument solista, música de cambra, orquestra i multimèdia. Autor particularment interessat a reflectir a través del seu llenguatge musical els desitjos i els conflictes de l’ésser humà, ha rebut encàrrecs de la Staatskapelle Weimar (Cyborg, estrenada el maig de 2010 sota la batuta de Christoph Poppen, i presentada a Nord-Amèrica per la Simfònica de Detroit, dirigida per Leonard Slatkin, el novembre de 2013) i la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken-Kaiserslautern (Virtual, estrenada el maig de 2011). Les simfòniques de Bratislava, Wuppertal, MDR de Leipzig i Principado de Asturias son altres formacions que han interpretat les seves partitures.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"