Institut Ramon LLull

El documental ‘Planeta Blanc’ a la V Biennal d’Art Contemporani de Madrid

Cinema.  Madrid, 06/06/2014

Planeta Blanc, documental dirigit per Aymar del Amo es projectarà el dia sis de juny dins la programació de la V Biennal d’Art Contemporani organitzada per la Fundació ONCE que es celebra a Madrid. En concret, s’emmarca en un cicle de cinema part de la Biennal centrat en la discapacitat; les malalties mentals, les discapacitats físiques, sensorials, intel·lectuals...




El documental, ens narra la història de la primera expedició de discapacitats que va conquistar el Pol Sud seguint els últims passos de l'aventurer Ernest Shackleton. Tres anys després de l'expedició, els protagonistes es reuneixen de nou per recordar aquesta increïble història sobre la capacitat, la superació humana i la solidaritat. Aymar del Amo (Barcelona, 1978) inicia la seva trajectòria amb la pel·lícula col·lectiva 200 km el 2003, seleccionada al Festival de Cinema de Sant Sebastià, estrenada en sales comercials després de recórrer diversos festivals internacionals. Crea la productora Zucre Films amb la qual participa en diferents produccions per a televisió i cinema nacional com a muntador, camera i realitzador. L'any 2013 produeix i dirigeix la seva primera obra per a cinema i televisió "Planeta Blanc", seleccionada al Festival Internacional DOCS Barcelona i al Festival de Cinema de Bogotà. La Pel·lícula va ser exhibida en cinemes i televisió i candidata als premis Goya i Gaudí 2014.

La Biennal d'Art Contemporani és un projecte que té com a objectiu reconèixer i difondre l'obra d'artistes amb algun tipus de discapacitat o d'aquells que troben en la discapacitat la seva inspiració . I la seva missió és aconseguir els dos objectius claus de la Fundació ONCE, una  cultura accessible per a tots treballant des de diferents àmbits d'actuació i l’accés dels artistes amb discapacitat al circuit del mercat de l'Art , aconseguint així la seva inclusió social i la inserció laboral. Aquesta V Biennal es vertebrarà en entorn a una exposició d'arts plàstiques, al voltant de la qual es desenvoluparan una sèrie d'activitats paral·leles en les que s’engloben tant cicles d'arts escèniques (cinema, teatre, dansa i música) com tallers de formació artística, en qualsevol de les seves disciplines. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"