Institut Ramon LLull

Comença el curs de formació per al professorat de català d’Alemanya a la Universitat de Saarbrücken

Llengua.  Saarbrücken, 09/05/2014

La Universitat de Saarbrücken amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull organitza, el dia 9 de maig, un curs de formació per al professorat de català d’Alemanya, amb el nom de “Cultura estrangera a l’aula: pràctiques, reptes i materials didàctics”. Hi participaran un total de tretze professors d’estudis catalans de les universitats d’Alemanya.




La jornada s’iniciarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la Doctora Claudia Polzin, responsable acadèmica dels estudis catalans de la universitat i d’Ignasi Massaguer, de l’Institut Ramon Llull. A continuació començaran les sessions formatives del matí, que aniran a càrrec de diversos membres del professorat de les universitats de Saarbrücken, Heidelberg, Frankfurt, Mannheim, Freiburg, Bremen, Leipzig i Tübingen. Les classes estaran enfocades en compartir experiències i recursos entre el professorat, oferint xerrades sobre diversos temes que van des de “Cultura, cine i literatura en la clases de ELE: experiencias y retos” fins a “La Cuina catalana: de la tradició a la creativitat”.

A la tarda es reprendrà el cicle de classes i la jornada es tancarà amb un espai de reflexió que porta el nom “Els estudis catalans a les universitats alemanyes. Espai per al debat i la reflexió” on es parlarà de la situació dels estudis catalans, el perfil, les motivacions i els interessos dels estudiants i la participació d’aquests en programes de l’IRL com per exemple les estades lingüístiques.

Actualment a Alemanya hi ha 20 universitats que ofereixen estudis de català i que estan adherides a la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. A més, a diverses universitats alemanyes es desenvolupa la Qualificació complementària en llengua i cultura catalanes, un programa formatiu aplicat de manera addicional als estudis de grau i màster en universitats que imparteixen docència d’estudis catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Es tracta d’una iniciativa que vol implicar la comunitat científica i docent del món de la catalanística a Alemanya posant en relació les diverses universitats d’aquest país, en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats.

Un total de tretze professors de català participaran al curs

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"