Institut Ramon LLull

L’escriptora Teresa Solana nominada al premi Goldsboro Last Laugh del CrimeFest de Bristol

Literatura.  Bristol, 30/04/2014

L’escriptora Teresa Solana, amb el llibre L’hora Zen (The sound of one hand killing),  és una dels novel·listes nominats al  guardó Goldsboro Last Laugh del festival CrimeFest que premia la millor novel·la humorística de temàtica criminal publicada al Regne Unit al llarg de l’any 2013. La dotació econòmica del premi és de 500 lliures, aproximadament uns 607 euros. El Festival es celebra del 15 al 18 de maig. 




El CrimeFest Festival (The International Crime Fiction Convention) és una convenció sobre novel·la negra i novel·la fantàstica. Hi participen novel·listes, lectors, editors, i crítics d’arreu del món. La primera edició del festival va celebrar-se l’any 2008 i actualment és un dels esdeveniments de literatura negra i de ficció més importants d’Europa.

Teresa Solana i Mir (Barcelona, 15 de maig de 1962) és una escriptora de novel·la negra, llicenciada en Filosofia i amb estudis de Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona . La seva obra literària ha estat traduïda a l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià i el castellà. La seva primera novel·la, Un crim imperfecte, va publicar-se l’any 2006 i va guanyar el Premi Brigada 21. Posteriorment també ha publicat Drecera al paradís, amb els mateixos protagonistes que la primera novel·la. L’únic recull de comptes que ha publicat és Set casos de sang i fetge i una història d’amor, l’any 2010. Més tard va publicar Negres tempestes, novel·la que la va fer guanyar el III Premi Crims de Tinta. L’hora zen, la novel·la nominada al festival britànic, va publicar-se l’any 2011 i aquest any ha publicat el seu últim treball, La casa de les papallones.

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"