Institut Ramon LLull

Antoni Gelonch, col·leccionista català, exposa una part de la seva col·lecció a París

Arts.  París, 13/02/2014

Entre el 13 de febrer i el 10 de març s’exhibirà a París l’exposició “Contemporary Catalan Artists”, una selecció de la Col·lecció Gelonch Viladegut a la Fine Arts Gallery de la Universitat Americana de París (AUP), en el marc de les celebracions dels seu 50è aniversari




A l’exposició s’hi podran veure obres de 23 artistes catalans contemporanis que van des de Miró, Dalí, Tàpies o Hernández Pijuan fins a Alfons Borrell, Josep M. Riera i Aragó, Jaume Plensa, Antoni Llena, Carles Pazos o Antoni Abad, per citar-ne alguns exemples. L’objectiu de l’exposició es presentar a un públic cosmopolita i als estudiants de la Universitat Americana de París un ventall ampli de la creació contemporània en arts  visuals a Catalunya. El mateix dia de la inauguració Antoni Gelonch, col·leccionista, donarà una conferència a la AUP sota el títol: “Col·leccionista de gravats: perquè? Com?”, seguida d'un col·loqui.

La Col·lecció Gelonch Viladegut és una col·lecció privada de gravats i de llibres d’art que disposa, en aquests moments, de més de 700 gravats de diferents èpoques: des de la tradició del gravat, fins a peces d’artistes moderns  i contemporanis: informalistes, representants del pop-art, conceptualistes o adscrits a la nova figuració. També es troben representades a la Col·lecció les diferents tècniques de gravat: aiguafort, aquatinta, burí, xilografia, serigrafia, litografia, etc. Aquest any 2014 també hi haurà exposicions de fons de la Col·lecció, entre altres, a Miami, Barcelona i París.

La col·lecció Antoni Gelonch disposa, actualment, de més de 700 obres d'art

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"