Institut Ramon LLull

'La mala dona', de Marc Pastor, rep grans elogis de la crítica britànica

Literatura.  Regne Unit, 14/01/2014

Barcelona Shadows, la traducció anglesa de La Mala dona de Marc Pastor, amb traducció de Mara Faye Lethem, està rebent grans elogis al Regne Unit. L’obra, traduïda per Mara Faye Lethem i publicada per Pushkin Press, s’ha guanyat el favor de la crítica. Marc Pastor viatjarà aquesta setmana al Regne Unit per participar en diferents actes de presentació de l’obra amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Al Financial Times, el crític Juli Purcell arriba a comparar Pastor amb Vargas Llosa: “Ubicu, líric, el nostre esgarrifós narrador és tan convincent com l’assassina de la qual narra esgarrifosos crims. (…) Després de certa perplexitat inicial, es fa evident que només pot ser l’últim narrador omniscient: la Mort. A través de bons trucs estructurals de collita pròpia, Pastor fa que la mort segresti els pensaments interiors d’alguns personatges en episodis propis d’una novel·la de Mario Vargas Llosa”.  

A The Independent Jane Jakman, que la considera “molt recomanable”, la defineix com “una peça del Gòtic català tan horrible com apassionant. (...) És un llibre que fa que el lector es qüestioni el sentit de la vida en si mateixa. La trama es dispara ràpidament i l’escriptura és extraordinàriament vívida, partint d’una història ja explicada moltes vegades però fent-ho ara en epigrames afilats, ara en inquietants esbossos de la ciutat. Hi ha també un fort sentit de l’herència literària europea: Corvo és un gran lector i hi ha referències a “Mousetrap” de Hamlet i a l’observació de Mefistòfil a Faus: la sang és un suc molt especial”.

L’autor vitaja aquesta setmana al Regne Unit per presentar la seva novel·la als lectors

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"