Institut Ramon LLull

Àlex Susanna: “La llengua i cultura catalanes, reconegudes a nivell internacional, són el que legitimen i donen més sentit al procés sobiranista”

Cultura.  Barcelona, 23/12/2013

Àlex Susanna, director de l’IRL, va destacar en una tertúlia a Els Matins a TV3 que la millor manera de presentar Catalunya al món és a traves de la nostra cultura: “Existeix la percepció que Catalunya a nivell cultural és una gran potència. En aquests moments que es parla d’internacionalitzar el cas català, el millor marc per presentar-nos és el de la cultura”. Susanna va afirmar que la marca de la llengua i la cultura ja la reconeixen a l’exterior i que “és en gran part l’existència d’aquest reconeixement el que legitima i dóna més sentit al procés sobiranista”.




Susanna també va parlar de l’entrada de l’Ajuntament de Barcelona al consorci de L’IRL, i va assegurar que es materialitzarà d’aquí a dos mesos. Es tracta “d’un dels punts d’inflexió més importants de l’IRL”, que permetrà “promocionar alhora la marca Catalunya i Barcelona”. Precisament, la participació de Barcelona com a ciutat convidada a la Beijing Design Week, un dels grans projectes del 2014 de l’IRL, és un dels exemples d’aquesta promoció de la marca Barcelona.

L’altra gran cita de l’IRL del 2014 és la participació catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia. Ara bé, Susanna va destacar que aquests només son “dos dels nombrosos projectes de l’IRL”, ja que “ens sentim involucrats en tots els sectors de la cultura, detectem quins son els esdeveniments culturals de referència i intentem fer focus que tinguin a veure amb la dansa, el cinema, la gastronomia, l’arquitectura, la literatura... i al llarg de l’any, cada sector té garantida la seva presència en algun festival internacional de gran projecció”.

El director de l’IRL va participar divendres passat a la tertúlia dels matins a TV3, juntament amb Joan Manuel Tresserras, Nuria Ribó, Antoni Segura i Elisenda Paluize, que van opinar sobre les notícies del dia.

 

Podeu consultar el vídeo sencer aquí

El director de l’IRL assegura que l’entrada de l’Ajuntament de Barcelona al consorci es materialitzarà d’aquí a dos mesos

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"